To je to što me zanima!

Juranović ide u Ligu prvaka, Sosa u doigravanje za ostanak, a Kovač je ostao bez Europe

Union Berlin prvi put ide u najelitnije klupsko nogometno natjecanje, a tamo će igrati i Gvardiolov Leipzig. Niko Kovač izgubio je od putnika u 'zweitu' i na čudesan način ostao bez Konferencijske lige
Vidi originalni članak

U ludoj završnici Bundeslige, Bayern je odnio naslov ispred Borussije Dortmund. Josip Stanišić nije ulazio u igru u  zadnjem kolu, a s Bavarcima slavi treći naslov prvaka. 

Union Berlin našeg Josipa Juranovića slavio je protiv Werdera 1-0 i tako ipak osigurao mjesto premijerni nastup u Ligi prvaka. Hrvatski reprezentativac ušao je u igru u 79. minuti, a njegova momčad zabila je dvije minute kasnije. 

Video pogledajte OVDJE

Eintracht Frankfurt, za koji igraju Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić slavio je preokretom 2-1 protiv Freiburga i završio prvenstvo na 7. mjestu s jednakim brojem bodova kao i Bayer Leverkusen koji ide u Konferencijsku ligu, ali s dva gola (8-6) lošijom gol-razlikom.

Niko Kovač ostao je bez Europe na čudesan način. Wolfsburgu je trebala pobjeda nad Herthom, koja je uoči zadnjeg kola bila siguran putnik u 'Zweitu', uz uvjet da Bayer Leverkusen 'kiksa' kod Bochuma koji se borio za ostanak.  Bochum je slavio 3-0 i pogurao Kovača prema Konferencijskoj ligi, no Wolfsburg je nakon vodstva u 2. minuti izgubio preokretom 2-1 i ostao bez svega.

Stuttgart Borne Sose remizirao je (1-1) s Hoffenheimom Andreja Kramarića. Oba hrvatska reprezentativca odigrala su čitavu utakmicu za svoje momčadi. Hoffenheim ostaje u Bundesligi, dok Stuttgart ide u doigravanje za ostanak.

Augsburg je u zadnjem kolu poražen kod Borussije Mönchengladbach 2-0, no svejedno ostaje u prvom razredu njemačkog nogometa. Dion Drena Beljo odigrao je prvih 45 minuta, a David Čolina posljednjih desetak.

Leipzig našeg Joška Gvardiola, koji je već ranije osigurao plasman u Ligu prvaka, pobijedio je s 4-2 Schalke, koji ispada u drugu ligu.

Video pogledajte OVDJE

Rezultati 36. kola Bundeslige:

Köln - Bayern 1-2
B. Mönchengladbach - Augsburg 2-0
Bochum - Bayer Leverkusen 3-0
Borussia Dortmund - Mainz 2-2
Eintracht Frankfurt - Freiburg 2-1
Leipzig - Schalke 4-2
Stuttgart - Hoffenheim 1-1
Union Berlin - Werder Bremen 1-0
Wolfsburg - Hertha 1-2

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 27.05.2023.

    Još jedna žrtva Hajdučkog prokletstva. Schalke ide u drugu ligu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare