Obavijesti

Sport

Komentari 151

Neviđena drama u zadnjem kolu Bundeslige: Bayern opet prvak, Borussia D. prokockala naslov!

Neviđena drama u zadnjem kolu Bundeslige: Bayern opet prvak, Borussia D. prokockala naslov!
2

Bayern je 11. put zaredom prvak Njemačke! Bavarci su slavili 2-1 kod Kolna u zadnjem kolu Bundeslige, dok je Borussija Dortmund, koja je odlučivala o svojoj sudbini, remizirala s Mainzom 2-2

Nogometaši Bayerna 11. put zaredom, a 33. put u klupskoj povijesti postali su prvaci Njemačke u dramatičnom raspletu zadnjeg kola Bundeslige, u kojem su Bavarci slavili sa 2-1 u Kolnu, a Borussia Dortmund pred svojim navijačima odigrala samo 2-2 protiv Mainza. 

Bavarcima je samo pobjeda mogla donijeti naslov, uz uvjet da Borussia u Dortmundu ne uspije pobijediti Mainz. I upravo se to dogodilo.

Bayern je Kolnu poveo u 8. minuti pogotkom Kingsleyja Comana, dok je prvih 25 minuta dvoboja u Dortmundu odredilo sudbinu domaće momčadi. Mainz je do tada već vodio 2-0 golovima Andreasa Hanche-Olsena (15) i Karima Onisiwa (24), a Sebastien Haller u 19. minuti nije uspio iskoristiti kazneni udarac za domaću momčad.

Ono što nisu uspjeli nogometaši Borussije, nakratko im je nadoknadio Dejan Ljubičić koji u 81. minuti pogodio iz penala za 1-1 u Kolnu. Borussia je sljedećih osam minuta bila prvak, sve dok u 89. minuti Jamal Musiala nije poslao loptu u mrežu, a pobjednički trofej u München.

Bundesliga - FC Cologne v Bayern Munich

Borussia je u drugom poluvremenu uspjela postići dva pogotka, Raphael Guerreiro u 69. minuti i Niklas Suele u šestoj minuti dodatka za konačnih 2-2 i za još jedno veliko razočaranje za "žuto-crnu" armiju navijača.

Uz Bayern, Borussiju Dortmund i RB Leipzig u Ligi prvaka sljedeće godine igrat će Union Berlin koji je s 1-0 svladao Werder te osvojio četvrto mjesto. Freiburg je poražen u Frankfurtu od Eintrachta s 2-1 i ostao na petoj poziciji pa će igrati u Europskoj ligi.

Uz Herthu, Bundesligu ponovno napušta Schalke koji je poražen u Leipzigu sa 4-2, a Stuttgart je nakon remija 1-1 protiv Hoffenheima pred domaćim navijačima završio u doigravanju za ostanak u Bundesligi protiv trećeplasiranog drugoligaša.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Bundesliga, 34. kolo 15.30 , Dortmund i Köln
Borussia D.
Gurreiro 69' Sule 90+6'
2 : 2
Mainz
Hanche-Olsen 16', Onisiwo 24'
Sortiranje događaja
BAYERN PRVAK

Bayern je 11. put zaredom prvak Njemačke! Bavarci su slavili 2-1 kod Kolna u zadnjem kolu Bundeslige, dok je Borussija Dortmund, koja je odlučivala o svojoj sudbini, remizirala s Mainzom 2-2

90+6'

Suleeeeeeeeeeeeeee. 2-2. Borussija ima još nekoliko sekundi za potpuni preokret!

90+4'

Borussija Dortmund trese mrežu, ali gol ne vrijedi. Haller je bio u zaleđu.

BAYERN OPET VODI

Westfalen je ponovno utišan bez promjene rezultata na toj utakmici. Jer Bayern je opet poveo u Kolnu i ponovo drži vodeću poziciju u Bundesligi... Musiala je zabio u 89.

KOLN IZJEDNAČIO

Kakva ludnicaaaa! Koln izjednačio protiv Bayerna, Borussija se vraća na vodeće mjesto! Gol iz penala je, inače, zabio Dejan Ljubičić, brat dinamovca Roberta Ljubičića.

Komentari 151