To je to što me zanima!

Jurčić: Sammir je pretrčao više od Waynea Rooneyja!

Dinamova trenera Krunu Jurčića zasmetale su ''sramotne'' analize trke pojedinih igrača na polufinalnoj Kup utakmici Dinama i Hajduka...
Vidi originalni članak

U posljednje četiri utakmice Dinamo je zabio samo dva gola, igra je slabija iz kola u kolo, no Dinamov trener Krunoslav Jurčić u tome ne vidi nikakav problem.
- Da, zabili smo samo dva gola, a niste se sjetili da smo utakmicu prije tog niza zabili pet?! Zašto vas ne zanima što u te četiri utakmice nismo primili nijedan gol? I ja bih htio Messija pa da prođe petoricu i zabije, ali ga nemam. A jednu od onih prilika protiv Hajduka Eduardo bi sigurno zabio  - naljutio se Jurčić na pitanje u Dinamovoj neefikasnosti.
Njegova momčad sutra na Maksimiru igra protiv Intera.
- To su najopasnije utakmice za pripremu. Puno smo već bodova na takvim ''malim'' utakmicama izgubili, a opet ćemo igrati protiv bunkera - rekao je Jurčić, koji neće moći računati na Etta (kartoni), a upitan je i nastup Ivice Vrdoljaka, koji trenira pod blokadom.
- Prisiljeni smo na neke izmjene, ali moramo malo i osvježiti momčad. Primorac će igrati od početka, a u konkurenciji su Calello, Vrsaljko, Tomečak i Antolić. - rekao je Jurčić.
Dinamvova trenera posebno su zasmetale kritike na trku pojedinih igrača u kup utakmici protiv Hajduka.
- To je sramotno - viknuo je Jurčić te nastavio:
- Utakmica s Hajdukom snimana je drugim sustavom, koji je  rigorozniji. Na taj način obrađivana je i utakmica  finala Lige prvaka Barcelone i Manchester Uniteda. Prema tim podacima, Rooney je  pretrčao 9,5 kilometara, a naš Sammir je protiv Hajduka odradio 11 kilometara. To su činjenice - rekao je Jurčić.
Sustav ''Stats'' korišten je i za grupnu analizu Premiershipa prošle sezone. Dinamo je u prosjeku engleske lige.
- Vezni igrači u Premier ligi su prošle sezone u prosjeku pretrčali 11,4 kilometara po utakmici. Pogledamo li Badeljovih 11,6 kilometara i Sammirovih 11, gospodo, koliko god vi bili negativni nastrojeni, to su sjajni rezultati - poentirao je Dinamov trener, no onda se i sam pomirio s realnošću:
- Ipak, bitnija je kvaliteta trčanja, a ne kvantiteta.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • BERISLAE 26.03.2010.

    Takvih Sammira u mom selu ima bar četvorica,a igraju za gajbu pive i to ako se bore,a kad šetaju sami si plate.

  • dalmatinac123456 26.03.2010.

    jurčiću i ja sam pretrčao 15 km na traki za trčanje za vrijeme od početka pa do kraja utakmice bez prekida za poluvrijeme . al nisam pomogao Hajduku zbog toga al Bogami ni tvoji sammiri ni badelji nisu Dinamu .

  • dac11 26.03.2010.

    da, ali je Rooney postigao dvadesetak golova u Premier ligi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare