To je to što me zanima!

Jurčićeva mirovna misija: Doveo je prvog Izraelca u arapski klub

Dva tjedna nakon što su Ujedinjeni Arapski Emirati poboljšali svoje odnose sa Izraelom, pao je i prvi transfer. Diaa Saba potpisao je za Al-Nasr koji vodi bivši trener Dinama
Vidi originalni članak

Diaa Saba (28) potpisao je dvogodišnji ugovor s Al-Nasrom, klub koji vodi hrvatski stručnjak Kruno Jurčić. U klub iz Dubaija stigao je u transferu vrijednom 2,5 milijuna eura, a došao je iz kineskog Guangzhou R&Fa. To je povijesni transfer nekoga izraelskog nogometaša u ligu neke arapske države.

Sabin potez dolazi nakon što su Ujedinjeni Arapski Emirati 15. rujna potpisali sporazum o normalizaciji odnosa s Izraelom uz posredovanje SAD-a, prvi takav sporazum s zaljevskom državom. Sabaa, Izraelac palestinskih korijena, rođen je u sjevernom Izraelu, a 2012. potpisao je za Maccabi Tel Aviv.

Bivši strateg Dinama Jurčić je na klupi arapskog kluba od listopada 2019., a prošlu sezonu su završili kao šesti na tablici. Ove sezone očekuje se borba za vrh pa su hrvatskom treneru prijeko potrebna pojačanja.

Al-Nasr je na svojim društvenim stranicama objavio video svojeg novog nogometaša kako dribla i puca po golu na Al-Maktoum stadionu. Potpisao je na dvije sezone.

Ovaj transfer za nogomet znači malo, ali za normalizaciju odnosa među židova i muslimana jako puno. Sport bi uvijek trebao poticati ravnopravnost i jednakost, ali u prošlosti smo svjedočili sportašima koji se nisu ponašali u skladu sa svojom strukom pa je tako tuniski tenisač Malek Jaziri, zbog pritiska politike, redovno otkazivao nastupe protiv Izraelca Dudija Sele.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 29.09.2020.

    A meni je on tak super hajahahah mourinho jos uvijek osjeti njegov parfem kad ga zagrlil 😂

  • Trump Jong Un 29.09.2020.

    Uskoro Sjevernokorejac zaigra za Južnu Koreju, cifra? Pun tanjur !

  • MaliCrniOdIvanaSam 29.09.2020.

    Krunoslave vrati se!

Komentiraj...
Vidi sve komentare