To je to što me zanima!

Jurendić: Slovan nije posebno jak; ne smije ga se podcijeniti

Splićani imaju više iskustva u europskim utakmicama, kvalitetniji su, ali i u boljoj formi. Samo ne smiju podcijeniti svog suparnika, kaže Josip Jurendić (28) za Goal
Vidi originalni članak

Bivši kapetan Zagreba Josip Jurendić ovo je ljeto preselio u redove češkog prvoligaša Duklu iz Praga, s kojom je u ponedjeljak odigrao neodlučeno na gostovanju kod Slovana iz Libereca, Hajdukova protivnika u četvrtom pretkolu Europske lige.

-  Liberec je mlada i ambiciozna ekipa, po meni nisu ništa posebno. Ima nekoliko izrazitih individualaca koje treba pripaziti, ali ga se ne smije podcijeniti. No ako Splićani uđu ozbiljno u utakmicu, posebice ovdje u Češkoj, mislim da ne bi trebali imati problema - rekao je Jurendić za Goal.

- Na domaćem travnjaku igraju jako napadački nogomet, često se u završnici pojavljuju i sa šest-sedam igrača. Bekovi im stoje vrlo visoko, čak bih rekao da na svom stadionu ne mare za obranu. U gostima su, pak, stisnuti i defanzivni - dodao je.

Jurendić je standardan u Dukli i zadovoljan je svojim igrama. Zabio je pritom u prijateljskoj utakmici protiv Olympiacosa.

- Liberec ima malen stadion, tribine su spuštene skroz do terena, nije baš lako igrati. Navijači su bučni, ali daleko je to od onoga što se očekuje na Poljudu - zaključio je Josip Jurendić analizu Slovana iz Libereca.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Torcaast 11.08.2015.

    Triba pazit na Šurala,daleko najopasniji igrac,srecom Milic je dosa jer igra desno krilo

  • ohandza frane 11.08.2015.

    Nismo mi toliko jaki da bi nekoga podcijenjivali,a kamoli Čehe koji su nas učili igrati nogomet

Komentiraj...
Vidi sve komentare