To je to što me zanima!

Juve želi Dinamovog "klinca": Pravi je nasljednik Marchisija...

Alen Halilović je prošle godine bio nadomak Reala, ali je zbog Uefinih i Fifinih pravila o transferima maloljetnih igrača to propalo. Sad ga želi Juve, pišu talijanski mediji...
Vidi originalni članak

Alen Halilović (16) je nakon Matea Kovačića najveći talent koji je posljednjih godina 'niknuo' u Dinamovoj omladinskoj školi. Prošle godine u svojim redovima želio ga je madridski Real. Skaut "kraljevskog kluba" o Haliloviću je tada rekao:

- Pametan je i sjajnih predispozicija. Ne smijemo dopustiti da nam izmakne. On vodi loptu kao Leo Messi.

No Alenu je propao transfer u Real Madrid zbog Uefinih i Fifinih pravila o transferima maloljetnih igrača. Sad je za njega "zagrizao" Juventus, pišu talijanski mediji.

- Ofenzivni je veznjak, dobro se kreće, zna zabiti i prirodni je nasljednik Marchisija. No još je ofenzivniji od njega - pišu Talijani hvalospjeve o mladom Haliloviću.

Juventus je prvi u Seriji A ispred Milana, a klub je već spreman na pojačanja za sljedeću sezonu. Talijani spominju braniča Chelseaja Branislava Ivanovića kao i Dedea iz Vasco da Game. Ako Halilović potpiše za Juventus, on bi, kao i u slučaju Marka Livaje iz Intera, imao pravo nastupa za Juve za godinu dana.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • hej dude 01.05.2012.

    nasljednik Marchisija...wtf...a on je kao neka igračina!?

  • PetarRadonjic 01.05.2012.

    mamicu ponudi kovacica i halilovica za 150miliona eura

  • Buzer 01.05.2012.

    NIje ga zelio real madrid nego altetico madrid

Komentiraj...
Vidi sve komentare