To je to što me zanima!

Juventus ne ispada, samo su dva kluba uspjela ovo okrenuti

Do sada su samo Ajax i Inter nadoknadili domaći poraz u prvim susretima u fazi na ispadanje. Ajax preko Panathinaikosa 1996. godine, a Inter protiv Bayerna prije šest godina
Vidi originalni članak

Samo dva kluba u povijesti Lige prvaka nadoknadila su u fazi na ispadanje domaći poraz i prošla dalje. Može li Monaco postati treći klub kojem je to uspjelo nakon što je u prvom susretu polufinala Lige prvaka izgubio od Juventusa 2-0?

Odgovor na to pitanje doznat ćemo ovoga utorka kada je na rasporedu uzvratni susret u Torinu.

- Ispred nas je iznimno težak zadatak, međutim moramo ostati pozitivni. Igrat ćemo svoju igru - kazao je Monacov trener Leonardo Jardim.

Portugalski stručnjak smatra kako će ključ uspjeha biti zabiti prvi gol na utakmici.

- Ako zabijemo prvi, tko zna... - dodao je Jardim.

Do sada su samo Ajax i Inter nadoknadili domaći poraz u prvim susretima u fazi na ispadanje. Ajax je 1996. kod kuće izgubio od Panathinaikosa 1-0, ali je u Ateni slavio 3-0 i izborio finale u kojem je izgubio od Juventusa.

Inter je 2011. u prvom susretu osmine finala na San Siru izgubio od Bayerna 1-0, ali je u Munchenu pobijedio 3-2. Međutim, već u idućoj rundi Talijani su ispali od Schalkea.

Dodatan problem Monacu predstavlja činjenica da nikada nije pobijedio u Italiji.

Na sedam gostovanja je doživio šest poraza i izvukao jedan remi.

U redovima talijanskog prvaka su svjesni prednosti koju imaju iz prve utakmice, ali Massimiliano Allegri poziva na oprez.

- Bilo bi pogubno kada bi se opustili. Monaco je velika momčad, prepuna talentiranih igrača. Moramo pobijediti i u uzvratu - poručio je strateg torinske 'Stare dame'.

Vole Francuze: 11 utakmica, 11 prolaza

Juventus je kroz svoju povijest jedanaest puta igrao protiv francuskih klubova u fazi na ispadanje i svaki put je prošao dalje. Protiv Monaca je igrao dva puta, u polufinalu 1998. i četvrtfinalu 2015. i oba puta je slavio.

U te četiri utakmice nije izgubio niti jednu, a primio je samo jedan gol. Zanimljivo, Juve je u obje sezone kada je izbacio Monaco igrao finale i izgubio ga. Prvo od Real Madrida, a 2015. od Barcelone.

Ove sezone Juventus je u Ligi prvaka u 11 utakmica primio samo dva gola i to oba u skupini.

U pet susreta faze na ispadanja nije primio niti jedan gol. Mrežu Gianluigia Buffona zatresli su Corentin Tolisso u susretu protiv Lyona (1-1) i Nicolas Pareja u pobjedi protiv Seville (3-1).

- Oduvijek želim osvojiti Ligu prvaka. Bilo bi sjajno kada bi mi to uspjelo na zalasku karijere. Bio bi to najveći trenutak moje karijere uz naslov svjetskog prvaka 2006. u dresu Italije - kazao je 39-godišnji Buffon.

Legendarni talijanski golman je u karijeri osvojio 20 trofeja. Bio je svjetski prvak, prvak Italije, osvojio je i Kup Uefa, no u LP je dva puta poražen u finalima. Od Milana (2003) i Barcelone (2015).

- Dobro pamtim te poraze. Protiv Milana sam imao 25 godina i znao sam da će biti još prilika. No poraz od Barcelone teško sam podnio. Barca je bila na konopcima. Trebali smo izjednačiti na 2-2, a dobili smo gol za 3-1 - prisjetio se Buffon.

Juventus lovi deveto finale Kupa/Lige prvaka, a do sada je slavio dva puta (1985, 1996), dok se Monaca nada svom drugom plasmanu u finale nakon što je u prvom 2004. poražen.

Dvoboj između Juventusa i Monaca sudit će Nizozemac Bjorn Kuiper. Na Monacovim vratima branit će Danijel Subašić, dok bi za Juve od prve minute trebao zaigrati Mario Mandžukić.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Matija1611 08.05.2017.

    Prije će ispasti Real nego juve

  • MOONZz 08.05.2017.

    Juventus ce igrati finale Lige prvaka iskljucivo radi obrane.Nemaju neku pretjerano jaku vezu,a i klupa im je slaba(sto se tice napadackog djela)Uvjeren sam da ce izgubit finale od Reala.Juventus uvijek zabrlja kad je najvaznije.Al eto kako god zavrsi finale ponovo Hrvatu ide pehar😀(steta sto se Pjaca ozlijedio.Propustio je ovo fantasticnu sezonu Juventusa.😕

Komentiraj...
Vidi sve komentare