To je to što me zanima!

Juventus u rasulu: Prijeti mu ispadanje i u treću ligu

Nakon prijavljenog rekordnog gubitka od 254 milijuna eura u prošloj sezoni, problemi se nastavljaju gomilati za 'staru damu'. Talijanski savez pokrenuo je istragu, dok LaLiga traži oštre sankcije
Vidi originalni članak

Prava katastrofa zadesila je Juventus usred Svjetskog nogometnog prvenstva. Predsjednik Andrea Agnelli, njegov zamjenik Pavel Nedved i izvršni direktor Maurizio Arrivabene odlučili su napustiti svoje funkcije, zajedno s još nekoliko ljudi iz kluba,  a to su Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia i Suzanne Keywood. 

Kao da situacija ne može biti gora za 'staru damu', koja praktički mora zamijeniti cijelu upravu, Talijanski nogometni savez pokrenuo je istragu protiv kluba zbog sumnjivih isplata plaća tijekom 2020. i 2021. godine. Posljednjih su mjeseci Juventusovi financijski izvještaji došli na udar istražitelja i talijanskog regulatora tržišta Consoba zbog moguće manipulacije tržištem.

Službeno se oglasila i LaLiga, koja zahtjeva da se Juventus strogo kazni zbog kršenja financijskog fair playa.

-  LaLiga nastavlja žalbu protiv Juventusa kao dio promocije financijski prihvatljivog nogometa u Europi. Zahtijevamo da nadležna tijela sukladno kazne klub - dio je službenog priopćenja španjolske nogometne lige.

Ako talijanski savez zaključi da je Juventus prekršio pravila, klub bi mogao doživjeti istu sudbinu kao 2006. godine kada su zbog skandala s klađenjem ispali u Seriu C.Juventus bi zbog žalbe LaLige također mogao biti izbačen iz Lige prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • podevčevo 04.12.2022.

    Javljaju se španjolci,nek pregledaju poslovanje reala i barcelone,u juventusu se oduvjek rade malverzacije,letjeli su iz lige već jednom a mogli bi opet!

  • Zmar117 30.11.2022.

    Ronaldo je bio veliki promašaj...

  • arow 30.11.2022.

    Ne bi bilo prvi put,već su jednom letili u drugu ligu

Komentiraj...
Vidi sve komentare