To je to što me zanima!

Nema recesije: Južnoafrička Republika zaradila 400 mil. €

Unatoč tome što su planirali dolazak 200 tisuća turista više u Južnu Afriku, organizacijom su ostvarili dobit od 3 milijarde kuna...
Vidi originalni članak

Južnoafrička Republika zaradila je 400 milijuna eura zahvaljujući organizaciji Svjetskog prvenstva. 

- Mundijal nam je pomogao da brže i lakše izađemo iz recesije - smatra ekonomist Grant Thornton. Bruto nacionalni proizvod porastao je na tri posto.

- Ostvarili smo porast društvenog bruto proizvoda, ali moramo naglasiti da su nam ostali stadioni, čije održavanje mnogo košta tako da nismo previše profitirali - izjavio je direktor konzultantske tvrtke Economists Mike Schussler.

Unatoč upozorenjima da u Južnoj Africi ima puno kriminala, najveće sportsko natjecanje na svijetu posjetilo je 300 milijuna turista. No, organizatori su planirali posjetu njih čak pola milijuna. 

- Organizacija SP-a bilo je ulaganje koje će donositi plodove na dugi rok - smatra južnoafrički ministar turizma. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • LuAnn 10.12.2010.

    Unatoč upozorenjima da u Južnoj Africi ima puno kriminala, najveće sportsko natjecanje na svijetu posjetilo je 300 MILIJUNA turista.???

  • 10.12.2010.

    sjecam se kada je bila ona mogucnost da se EP igra kod nas. tad se cijela nacija digla na noge kako ce nas to otjerat u propast, kako cemo se zavuc u dugove, a na svijetu ne postoji zemlja koja nije profitirala od nogometnog prvenstva, stvarno zatucan narod. a sto se tice stadiona, da, veliki su troskovi odrzavanja, ali zato se to moze sredit kao sto su japanci 2002. nakon prvenstva su srusili polovicu NOVIH stadiona i time se rjesili tog odrzavnja i para im je ostalo kolko hoces

Komentiraj...
Vidi sve komentare