To je to što me zanima!

Kad A. Conte poludi: Talijanski izbornik ljutito napucao loptu

U jednom trenutku je ljutito, kao u najboljim igračkim danima, napucao loptu koja je izašla u aut. Pogađate, lopta je bila za Španjolsku, a Conte se jednostavno nije mogao suzdržati
Vidi originalni članak

Italija je pobijedila europske prvake Španjolsku i jednu sjajnu generaciju poslala kući u prvom krugu završnice Eura u Francuskoj. Bila je to prva pobjeda Talijana nad Španjolcima na nekom većem natjecanju nakon 22 godine, a zasluge se moraju pripisati njihovu izborniku Antoniju Conteu.

Legenda Juventusa i kao igrač i kao trener ostavio je dubok trag u Torinu, zadnji uspjeh bio mu je osvajanje tri Scudetta zaredom prije nego što je preuzeo 'azzurre'. Na pomolu je još jedan uspjeh, ali na tom putu stajat će mu moćni Nijemci s kojima Italija igra u četvrtfinalu.

Conte je taktički genije i jedan od rijetkih u današnjem modernom nogometu koji forsira igru s tri igrača u obrani. Ali na koji način to radi! Sjajno je gledati 'talijansku haromniku' kako se razvlači između aut linija svoje polovice i kako kompaktno i efikasno razbija svaki protivnički napad. Igru temelji na obrani, a usudili bi se reći da je njegov stil nogometa nešto poput modernog catenaccia.

Od prosječne talijanske reprezentacije napravio je malo čudo jer, realno gledano, igrači koji igraju u Španjolskoj vrijede puno, puno više. No nije sve u novcu. Ima nešto i u karakteru, a Conte je pokazao da ga ima. Svih 90 minuta preslagivao je svoje redove, hodao gore-dolje uz aut liniju... Nije ni bio u svojem trenerskom prostoru nego je mahnito jurcao naprijed-nazad.

U jednom trenutku je ljutito, kao u najboljim igračkim danima, napucao loptu koja je izašla u aut. Pogađate, lopta je bila za Španjolsku, a Conte se jednostavno nije mogao suzdržati.

Emotivno i euforično vodio je Conte svoju momčad cijelu utakmicu, a koliko mu znači ova pobjeda govori snimka na kraju utakmice. Veseli se majstore, zaslužio si.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • justEd 28.06.2016.

    adrenalin

  • lovro555 28.06.2016.

    ovo kad se popeo na krov klupe podastrtio me na Limenog

  • dalmos_81 28.06.2016.

    HNS je zaradija € 12 Mil., pa sad uloziti u boljeg trenera!...

Komentiraj...
Vidi sve komentare