To je to što me zanima!

Ivan Krstanović zabio 100. gol u HNL-u! 'Jedno janje će biti malo, morat ću ispeći pet janjaca...'

Svi me pitaju do kad ću igrati, a ja se još ne želim oprostiti. Igrat ću sve dok me zdravlje bude služilo. Želim igrati HNL još neko vrijeme, kazao nam je neuništivi Ivan Krstanović koji je ušao u birano društvo...
Vidi originalni članak

Naravno da ću napraviti veliku feštu kad zabijem stoti gol. Bit će to velika stvar. Ispeći ću janje i počastiti prijatelje, rekao nam je igrač Slaven Belupa Ivan Krstanović (37) prije nekoliko mjeseci, a njegovi prijatelji se mogu polako pripremati za feštu. 

Prvi gol u HNL-u zabio je 2008. godine protiv Intera, a bio je red da protiv iste momčadi zabije i stoti gol! To se upravo i dogodilo u 35. kolu HNL-a. Slaven Belupo je pobijedio 3-1 Inter Zaprešić, a neuništivi Ivan Krstanović je zabio svoj stoti gol u najelitnijem rangu hrvatskog nogometa. 

Koprivničani su zaradili penal, a suigrači su dali loptu Krsti koji je to mirno zabio. 

Ivan je u HNL došao 2008. godine kada je zaigrao za Zagreb, a ima ga u baš svim rubrikama. Rekorder je po broju golova nakon ulazaka s klupe. Ovo mu je bio 20., a nedavno je prestigao Hajdukovog Popaja Zvonimira Deranju koji je bio na 18 golova. Protiv Intera je zabio 26. penal u karijeri, a jedini mu je obranio Simon Sluga dok je igrao za Lokomotivu. Iz penala je u HNL-u više zabio samo Miljenko Mumlek (28). 

No ni to nije sve. Krstanović je sada na petom mjestu najboljih strijelaca HNL-a u povijesti. Samo šest golova bježi mu Mumlek, 11 Joško Popović, a Igor Cvitanović (126) i Davor Vugrinec (146) su ipak teško uhvatljivi. 

- Jedno janje će biti malo. Sutra idem u Hercegovinu, počastiti obitelj i prijatelje. Ispeći ću pet janjaca samo za njih. Bit će fešta i u Koprivnici. Ponosan sam, imao sam majicu na kojoj su supruga i dvoje djece - rekao nam je Krsta.

Krstanović je ove godine utrpao 12 golova, a u cijeloj karijeri najdraža mušterija mu je Hajduk kojem je utrpao 13 golova. Nije daleko ni Lokomotiva, protiv njih je stao na 12.

- Svi me pitaju do kad ću igrati, a ja se još ne želim oprostiti. Igrat ću sve dok me zdravlje bude služilo. Želim igrati HNL još neko vrijeme - rekao nam je Krstanović koji s 37 godina na leđima ne razmišlja još o kraju karijere. A kako bi i razmišljao kad trpa kao da je cvijetu mladosti!

U Belupo je došao u siječnju 2019. godine iz Lokomotive. Igrao je još za Zagreb gdje je bio i najefikasniji (31) te za Dinamo s kojim je igrao Ligu prvaka, a uspio se i upisati u strijelce u najelitnijem europskom natjecanju kada je zabio iz penala protiv Dinamo Kijeva. Nastupao je i za Rijeku te Zadar, a u rodnoj Hercegovini je nastupao za Široki Brijeg i Posušje.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • vragolastiTP 18.07.2020.

    Zajeban je krle, kad ga vidiš mislis da ti treba takav stup za wc, a trpa kao vlada male poduzetnike

  • universe 18.07.2020.

    Prvi gol je zabio Inkeru.

  • rijetko kulturan 17.07.2020.

    Ne možeš seljakluk istjerati iz čovjeka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare