To je to što me zanima!

Kad izbornik promaši sobu i za Srnu misli da je Šimić

Nogometne anegdote prepričavaju se godinama. Od Mate Baturine pa sve do Otte Barića, gotovo svi ih imaju. Neke su istinite, a neke možda i nisu
Vidi originalni članak

Mate Baturina došao je na trening u Hajduk. Rampa je bila spuštena, a Mate je molio portira da mu je digne. Ovaj je, mrtav ozbiljan, rekao Baturini:
- Moraš naglas reći ime i prezime te poziciju u momčadi!
- Mate Baturina, centarfor! - viknuo je igrač, ali rampa je ostala spuštena. Portir mu je rekao da mora glasnije viknuti. I tako nekoliko puta dok Baturina nije zamalo izgubio glas. Tad je podignuo rampu, a suigrači su prasnuli u smijeh. Ta se anegdota godinama prepričava u nogometnim krugovima. Ima ih još sličnih, neke su istinite, druge možda i nisu, ali dobro zvuče. Nadamo se da se nitko neće uvrijediti, već samo dobro nasmijati.
SRNA, MORAŠ PLATITI GUBITAK NA KLADIONICI
Ma, odigrajte hendikep na nas, savjetovao je Srna čitatelja u novinama. Ali Hajduk je izgubio od Zagreba u Splitu 2-1. No čitatelj se nije dao, poslao je Srni kuvertu u kojoj su bili njegovi podaci i uplatnica na 35.000 kuna.
“Toliko sam trebao dobiti da ste vi pobijedili hendikepom”, napisao je. Ne zna se je li Srna platio “kaznu”.
TKO JE VIŠE SLAVIO POBJEDU?
Imate izlazak do 3, a trening je u 10, rekao je Stanko Mršić igračima nakon što je Osijek u Kupu Uefe izbacio Rapid. Ali oko 6 ujutro “veseli” napadač Mitu izišao je iz kafića i onako teturav zamalo završio pod kotačima Mršićeva auta. Ali na treningu u 10 svi igrači klipšu, Mitu ide kao tenk.
- Što je dečki, slavili ste? A vidite Mitua, zar je on jedini bio u 3 u krevetu? - pitao je trener Mršić.
SUIGRAČI 'PRODALI' JASMINA MUJDŽU U HAJDUK
Igrači Samobora dogovorili su se da će suigraču Mujdži reći da ga je došao gledati Šurjak i da ide u Hajduk. Tad još anonimni Mujdža povjerovao je i krenuo 100 na sat, a suigrači su se smijali. No 15 dana poslije Mujdža je doista potpisao za Hajduk.
FAKS ZA SLAVENA
Slaven Bilić vratio se iz Evertona u Hajduk, ali nije mogao zaigrati za “bijele” dok iz engleskoga kluba ne pošalju faks s potvrdom. Bilića je nazvao suigrač Vik Lalić i rekao mu:
- Čeka te faks iz Evertona u svlačionici!
Slaven je pohitao i na klupici pronašao deterdžent Faks, na kojem je pisalo: “Iz Evertona”.
ĆIRIN KUTAK - MOMČAD S 10 ILI 12 IGRAČA

Naravno, Ćiro Blažević je jedan od prvaka anegdota. Od one da se uvijek nakon velikih pobjeda Zagrebom vozi na vespi da bi ga što više ljudi vidjelo, do one kad je igračima Dinama za derbi s Hajdukom na ploči nacrtao momčad s 10 igrača. A komentirajući u novinama igru Hrvatske, napisao je: “sastav sa 12 igrača”.
SINE, NE ZNAM KOJI JE OVAJ
Na SP-u 2002. Ćiro je u ulozi novinara radio intervju s izbornikom Jozićem. Sa sobom je doveo i novinara, kojega Jozić nije baš volio i odbio je Ćiri dati intervju. No Ćiro se snašao i rekao:
- Ne znam koji je taj, stalno me prati!
JURIĆ, JURČIĆ, JURČEVIĆ, JURČEC...
Dakle, golman Ladić, libero Jurčić..., čitao je Ćiro sastav za utakmicu, a jedan ga je novinar izbacio iz takta upitavši ga kako to da zadnji vezni Jurčić igra libera. Ćiro je poludio, a onda mu je Srebrić na uho šapnuo: - Jurić, šefe! Ćiro je nastavio: Ladić, Jurić, Jurčević... Bili su tu još i Jurčić i Jurčec. Nije lako!
KOSA OPADA, SJEĆANJA NE BLIJEDE
Gostujući u Prištini u čast 15. godišnjice spašavanja toga kluba od ispadanja, Ćiri je prišao ćelavi gospodin u četrdesetima i upitao ga: “Sjećate li me se, Ćiro?”. On se snašao i odgovorio:
- Naravno sine, kakvo je to pitanje? Tada si imao kosu!
Natavak pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Jasnna 18.10.2008.

    super mi je ovo s faksom trebali bi češće stavljati ovakvo neštobar se imas cemu nasmijati

  • BBBoXer 18.10.2008.

    zakon , bas sam se nasmijo ... ovo darijo i dario mije najzesce !

Komentiraj...
Vidi sve komentare