To je to što me zanima!

'Kad izgubimo, Messi je kriv, a kad smo dobri, svi su zaslužni'

Izbornik argentinske nogometne reprezentacije Jorge Sampaoli stao je u obranu svog najboljeg igrača - Lea Messija, a utakmicu protiv Hrvatske, kaže, moraju dobiti
Vidi originalni članak

U drugom kolu skupine D, večeras će se sastati Argentina i Hrvatska, a finalisti sa SP-a 2014. očajnički traže tri boda protiv Hrvata, nakon što su u prvom kolu remizirali s Islandom.

VIDEO Pogledajte kako se u Nižnjem navijači pripremaju za Vatrene

Argentinska nogometna reprezentacija dosta je kritizirana zbog nastupa protiv Islanda. Poveli su u 19. minuti preko Sergia Aguera, ali su već četiri minute poslije primili gol, kojim je Alfred Finnbogason vratio stvari na početak. Ključni trenutak utakmice bio je penal za Argentinu u drugom poluvremenu, kojeg nije uspio realizirati - Messi.

Sampaoli je priznao da su se argentinske šanse za prolazak skupine smanjile nakon tog remija, ali i dalje vjeruje da prolaz mogu izboriti u preostale dvije utakmice. 

- Moramo proći u drugu fazu natjecanja, zato smo došli ovdje. Ne želimo ići u zadnji susret s neriješenom situacijom.

Na mnoga pitanja o Messiju, rekao je kako loš nastup protiv Islanda nije krivica zvijezde njegove momčadi, unatoč tome što nije zabio penal koji bi ih doveo u vodstvo.

SJEĆANJE NA BASEL 2006. Šimić: Kad je Messi krenuo, mislio sam, izgubit ćemo 9-1

- Bili smo poprilično uzrujani jer nismo pobijedili, ali mislim da Leo ne bi trebao na svojim leđima nositi teret cijele momčadi - rekao je i dodao:

- Kada postignemo nešto s Argentinom, svi preuzmu zasluge, ali kad Argentina izgubi, uvijek je Leo kriv. Mislim da to nije baš fer.

Očekuje se da će Sampaoli napraviti nekoliko promjena u sastavu u odnosu na onaj s kojim je počeo protiv Islanda, ali naglasio je kako još nije donio konačnu odluku o početnoj jedanaestorki.

Hrvatska je trenutno na prvom mjestu u grupi D, nakon pobjede 2-0 protiv Nigerije. Bilo što drugo osim pobjede večeras, za Argentinu bi vrlo vjerojatno značilo da moraju pobijediti Afrikance u zadnjem susretu.

NEĆE GLEDATI NI 'GAUČE' Dalićev brat: Ne gledam naše utakmice, prestresno mi je to

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dodatno je pojačao pritisak Argentine, izjavivši kako njegova momčad može igrati slobodno i bez straha, nakon početne pobjede.

- Ovo će biti najlakša utakmica za nas jer nemamo što izgubiti. Nemamo tolikog pritiska jer imamo tri boda u torbi.

I on je najavio da bi mogao napraviti promjene u sastavu, ali ništa drastično te je istaknuo da Hrvatska cilja na pobjedu. Dodao je da nema nikakvih posebnih planova za Messija jer 'ga ne može zaustaviti jedan jedini igrač'.

HRVATSKI SUDAC IZ MLS-A 'Suci nemaju naputak da štite Lea, možemo biti agresivniji'

Messi će igrati protiv svog suigrača iz Barcelone - Ivana Rakitića - koji je argentinsku zvijezdu opisao kao najboljeg igrača svih vremena, ali dodaje da se nije čuo s njim tijekom turnira.

- Znamo da je ova utakmica presudna i za nas i za Argentince - rekao je Rakitić i zaključio:

- Jedna utakmica već je prošla i više nema toliko mjesta za propuste.

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog  spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK 

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene! 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Veki-Zagreb 22.06.2018.

    E pa za jucer Vam je Cabalero kriv...uz sve sto Vas hebe desi se jos i onakva greska vratar....Vi potonuli, a nasima narasla krila...i ajd bok...

  • thedarkside 21.06.2018.

    Ja mislim da je obrnuto..kada izgubite messi nema skim da igra a kada pobjedite messi sam sve napravio..

  • Ljubo Ćesić Rojs 21.06.2018.

    Znaci veceras Messi kriv...

Komentiraj...
Vidi sve komentare