To je to što me zanima!

'Kad Kramarić zamahne, pola tribine ode u jednu stranu...'

Ovakve utakmice će nas čekati u kvalifikacijama. Sve reprezentacije će protiv nas igrati ovakvu obranu. U moderno vrijeme to zovu zonskom obranom, u naše vrijeme to se zvalo 'bunkerica', kaže Mario Stanić
Vidi originalni članak

Hrvatska je uz dosta muke osvojila tri boda na startu kvalifikacija za Euro 2020. 

U Maksimiru su 'vatreni' dobili Azerbajdžan 2-1 i to nakon što su gubili. Izjednačio je Borna Barišić pred kraj prvog dijela da bi Andrej Kramarić 11 minuta prije kraja utakmice majstorski pogodio za tri boda i uspješan početak kvalifikacija.

ZADOVOLJAN BREKALOM Dalić: Nismo uspjeli odmoriti Luku i Raketu, ali bodovi su tu

Napravio je Krama jedan od svojih 'trademarka', lažnjak pa udarac u suprotan kut. Imao je i prije tog gola nekoliko bravura nakon kojih su protivnici odlazili u prazno.

- Andrej ima jedan od najboljih lažnjaka na svijetu. Kad on zamahne, pola tribine ode u jednu stranu - rekao je bivši 'vatreni' Mario Stanić, stručni komentator Nove TV.

Dugo je Hrvatska lomila čvrstu obranu Azerbajdžana.

- Ovakve utakmice će nas čekati u kvalifikacijama. Sve reprezentacije će protiv nas igrati ovakvu gustu obranu. U moderno vrijeme to zovu zonskom obranom, u naše vrijeme to se zvalo 'bunkerica' - dodao je Stanić.

KOMENTAR Sad su 'vatreni' kao 'kauboji': Nije ugodno, ali drag je kraj

Azerbajdžan je veći dio utakmice proveo na svojoj polovici, što se i očekivalo, malo koja reprezentacija ići će otvorenim gardom kad su s druge strane Modrić, Rakitić i društvo, ali u nekoliko su situacija Azeri sjajno izašli pred Lovru Kalinića.

- Ugodno su me iznenadili Azeri, nisu samo izbijali lopte, već su lijepo dodavanjima izlazili iz obrane. Tako su u nekoliko navrata stvorili dobre šanse. Uz sve naše adute, kombinatoriku, napad i vezu, najopasniji smo bili iz prekida - rekao je Stanić i komentirao Dalićeve rošade u sastavu za ovu utakmicu.

- Izbornik je uvjeren da nam je skupina takva da nam dopušta ovakve eksperimente poput onog da Brekalo igra desnog beka - rekao je Stanić.

Hrvatska u nedjelju gostuje u Mađarskoj u 2. kolu kvalifikacija.
 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • BDC 22.03.2019.

    DAZN.

  • pomorac11 22.03.2019.

    Najjači lažnjak ima Veliki Žuti!!

  • berek 22.03.2019.

    Vratite Cosica njegov glas podigne atmosferu 👌

Komentiraj...
Vidi sve komentare