To je to što me zanima!

Kad on sudi Dinamo gubi: Dva puta srušio je europske snove

Za pravdu na terenu zadužen će biti Serdar Gözübüyük, 33-godišnji nizozemski sudac turskog podrijetla. Dinamovci ga ne pamte po dobrom jer su se do sada susretali dva puta, a oba puta su izgubili
Vidi originalni članak

Čarobna večer na Etihadu je pred vratima. Dinamo u sklopu drugog kola Lige prvaka kao lider skupine C odlazi na jedno od najtežih gostovanja u svojoj povijesti kod Manchester Cityja Pepa Guardiole. Hoće li i nakon sudara s engleskim Golijatom ostati vodeći saznat ćemo u utorak u 21 sat.

Modra momčad Guardioli je ostala u dobrom sjećanju nakon što je s Bayernom u dvije utakmice grupne faze LP-a 2015. godine oba puta slavio. Prvo na Allianz Areni s visokih 5-0, a onda i na Maksimiru 2-0. Bila su to neka druga vremena i neki drugi Dinamo, niti blizu ovoga kao što je danas.

Toga je svjestan i španjolski strateg pa je dodatno vrijeme u pauzi Premier lige utrošio na analizu idućeg protivnika.

- Znate, svaki put kad promatram i analiziram protivnika, a sada ću se sigurno posvetiti Dinamu, uvijek nastojim vidjeti najbolje što može dati - rekao je Guardiola i dodao:

- Ne zanimaju me njegove slabe točke, zanima me gdje je jak.

Dva od dva

City će maksimalno ozbiljno shvatiti Dinamo, koji je svoje kvalitete pokazao razbivši Atalantu 4-0 u prvom kolu. Hrvatski prvak u ovogodišnjoj europskoj avanturi itekako ima što za reći i više nije kanta za napucavanje kao što ga u većini najava prikazuju strani mediji prisjećajući se horor rezultata posljednjih sezona. Povijest je iza nas, a utakmicom na Etihadu i eventualnim pozitivnim rezultatom mogla bi se ispisati nova.

Za pravdu na terenu zadužen će biti Serdar Gözübüyük, 33-godišnji nizozemski sudac turskog podrijetla. Dinamovci ga ne pamte po dobrom jer su se do sada susretali dva puta, a oba puta Zagrepčani su ostali pognute glave.

Prvi put na Red Bull Areni u Salzburgu 2014. kada je Dinamo izgubio od Red Bulla 4-2, a drugi put prošle godine kada je na Doosan Areni bolja bila Viktoria Plzen s 2-1.

Treća sreća ili nešto drugo? Samo neka sudi pošteno i Dinamo će pokazati da nije ništa lošiji od jednog Norwich Cityja, koji je ove sezone već pobijedio 'građane'.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 68

  • BernySinara Wesker 30.09.2019.

    Ma tada nisu imali Bjelicu taj covjek ce cuda napraviti

  • 29.09.2019.

    otamendi crveni karton na petkovicu

  • biberrr 29.09.2019.

    U derbiju grupe C gdje se susreću dvije dominantne ekipe u grupi,sve je moguće. Hrvatski i engleski šampion će u međusobnim okršajima odlučiti o pobjedniku grupe. Pobjedom Dinamo cementira prvo mjesto u grupi i ulazi u najuži krug favorita za osvajanje LP!

Komentiraj...
Vidi sve komentare