To je to što me zanima!

Kad šeici polude: Stadion će raditi u pustinjskom kamenu

Na ekstravagatni projekt zvan 'Kameni stadion' odlučili su se šeici u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji žele napraviti stadion u pustinji ispod razine mora
Vidi originalni članak

Basnoslovni iznosi novca kojeg imaju na raspolaganju, šeicima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata daju nevjerojatne ideje. Jedna takva novi je dokaz da milijarderi s Bliskog istoka uspiju svaki put iznenaditi bizarnostima. 

Naime, Arapi su odlučili izgraditi stadion za 40.000 gledatelja - u stijeni! Ovakav ekstravagantan projekt trebao bi se zvati 'Kameni stadion', a ideja je napraviti stadion u kamenu u pustinji, koji bi bio ispod razine mora.

Tako bi se spriječili ekstremni temperaturni uvjeti vrućih dana i hladnih noći kroz nevjerojatne količine grijanja i hlađenja. Cijeli projekt trebao bi koštati 953 milijuna dolara.

No smještanje stadiona usred pustinje Al Ain donosi i probleme, koje bi uzrokovale pješčane oluje, a pitanje je kako bi navijači kroz pustinju dolazili do stadiona.

U Emiratima su već prije radili čudnovate arhitektonske pothvate, a bit će zanimljivo vidjeti kako će ovakva građevina izgledati u kamenom obliku.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • poŠČenjak 01.07.2012.

    ovaj se barem nema kamo urusavati kao neki od nasih stadiona:DDD a cak dosta ljepo izgleda:D

  • libeluli 25.06.2012.

    Kad imaš lovu sve je moguće..ništa me ne iznenadjuje kad su šeici u pitanju...ovaj naš u Zagorju može još svašta napraviti.... pa čak i dobro vino

  • hej dude 25.06.2012.

    ružno do bola

Komentiraj...
Vidi sve komentare