To je to što me zanima!

'Kada sam tebe vidio odmah sam se puno ugodnije osjećao'

Ništa ne može zamijeniti moju igračku karijeru jer sam igrao za zaista velike klubove, a to su Manchester United, Real Madrid, Milan, PSG i LA Galaxy, rekao je David Beckham...
Vidi originalni članak

Kakva je to samo momčad bila. Na golu Iker Casillas, u obrani Sergio Ramos, Helguera, Roberto Carlos, u veznoj liniji Zidane, Beckham, Guti, a u napadu Raul, Ronaldo, Robinho. I prije same utakmice možete potpisati kapitulaciju jer protiv ovakve mašinerije šanse nemate.

Naravno, pričamo o Real Madridu i nevjerojatnoj momčadi koja je i dobila nadimak Galacticosi (superigrači). Zvijezda do zvijezde, ali dojma smo da su mogli napraviti puno više. Ponajviše nakon dolaska Ronalda (44) koji niti u Realu nije uspio doći do trofeja Lige prvaka. 

U ovo vrijeme kada nema nogometa i kada ljudi vrijeme provode u svojim domovima, nogometaši provode vrijeme na YouTubeu i pregledavaju sadržaje iz svoje karijere. I naravno, tu vas pukne nostalgija.

Toliko snažna, da poželite nazvati jednog od bivših suigrača. Brazilac Ronaldo je u Real došao 2002. godine, a samo godinu kasnije dočekao je i Davida Beckhama (43). Postali su jako dobri prijatelji u vrlo kratkom vremenu, a navijače su u srijedu počastili zajedničkim liveom na Instagramu u kojem su razgovarali o brojnim stvarima iz karijere. Sudjelovali u su i Luis Figo, Roberto Carlos...

- Ništa ne može zamijeniti moju igračku karijeru jer sam igrao za zaista velike klubove, a to su Manchester United, Real Madrid, Milan, PSG i LA Galaxy. Sve što sam tada naučio pokušavam iskoristiti kao vlasnik Intera kako bi što bolje vodio ovaj klub - rekao je Beckham koji je iz Reala otišao 2007. godine u LA Galaxy, ali mnogi su dojma da je mogao igrati barem još nekoliko sezona na vrhunskoj razini.

- Sjećam se kada sam napustio Manchester da je to bio šok za sve. To je bio moj dom i nikada nigdje nisam išao. Donio sam veliku odluku odlaskom u Madrid. Jedna od prvih osoba koju sam sreo u svlačionici bio si upravo ti. Kada si ti ušao u svlačionicu nekako sam se ugodnije osjećao što sam tu - poručio je legendarni engleski nogometaš.

A onda mu je Brazilac odgovorio.

-Ti si jedan od najboljih veznjaka svih vremena. To kako si kontrolirao loptu, kako si je mogao zavući gdje god si želio a me nisi ni pogledao u napadu, to je bilo strašno. Ja sam se samo kretao i lopta je došla - poručio mu je.

- Sjećam se da ste mi Roberto Carlos i ti to govorili, znali ste mi reći da sam jedini Englez koji bi mogao igrati u brazilskoj momčadi. Nikad vam nisam vjerovao jer su Brazilci najbolji nogometaši - odgovorio mu je Beckham.

Od Reala se tada jako puno očekivalo, ali do Lige prvaka nisu došli. Ronaldo i Beckham su zajedno osvojili samo jednu La Ligu i jedan španjolski Superkup, a to je ipak premalo obzirom na to koliko su Madriđani tada bili snažni. 

Ipak, Beckham ima svoj 'klempavi trofej', a osvojio ga je s Manchester Unitedom 1999. godine u legendarnom finalu protiv Bayerna. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Gademz_1 10.04.2020.

    Koji je gospodin ovaj David, cista elegancija i profinjenost.

  • silaaaa 10.04.2020.

    Čuveni englezi, prije 15 godina, po imenima najjaca ekipa na svijetu a nista nisu napravili a i nece jos dugo

  • Roberto Barcello 10.04.2020.

    Toliko su bili jaki da ih je Ronaldinho skoro sam potukao na Santiago Bernabeu !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare