To je to što me zanima!

Kakav cirkus: Španjolska i Čile dalje u antinogometu!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U skupini H Svjetskog nogometnog prvenstva u JAR-u Španjolska je dobila ČIle 2-1. Od 47. se nije igrao nogomet. Bilo je to više nalik treningu
Vidi originalni članak

Početni sastavi:
Čile: Bravo - Isla, Medel, Ponce, Jara - Vidal, Estrada, Gonzales - Sanchez, Valdivia, Beausejour
Španjolska: Casillas - Ramos, Pique, Puyol, Capdevila - Xavi, Sergio, Alonso - Iniesta, Torres, Villa

Španjolska je u 'cirkusantskoj' utakmici pobjedom nad Čileom (2-1) u zadnjem kolu skupine H SP-a u Južnoj Africi prošla u osminu finala. Prošao je i Čile, a zaista je nevjerojatno kakav je to nogomet bio. Sramota! Samo je nedostajalo da se Španjolci i Čileanci na travnjaku počnu grliti i izmjenjivati nježnosti. Nogomet se igrao samo u prvom dijelu. U prvih 20 minuta Španjolci nisu pokazali baš ništa, ali onda jedna greška golmana Brava i Villa zabija za vodstvo. Nakon toga počinje igra "furije". Sjajnu kombinaciju za 2-0 završio je Iniesta. A da stvar bude bolja, Španjolci su u istoj akciji zaradili igrača više. Sudac je dao drugi žuti karton Estradi, možda malo pregrubo. Španjolska je sa 2-0 otišla na poluvrijeme. No, Čile se vraća. Već nakon dvije minute drugog dijela zabio je Millar za smanjenje vodstva. I, tada je prestao nogomet, a počeo pravi cirkus. Španjolci su se dodavali, Čielanci trčkarali po travjnaku, svi su samo čekali zvižduk suca, a do kraja je bilo više od 40 mintua?! U isto je vrijeme u drugoj utakmici skupine Švicarska igrala s Hondurasom 0-0. Švicarski su morali zabiti dva gola da bi prošli. Znali su to Španjolci i Čileanci i igrali su 'ševu', samo da završi utakmica. Sportski? Pa baš i ne! Nimalo sportski, pogotovo ne na najvećoj pozornici nogometa - svjetskom prvenstvu.

LIVE
Krenula je utakmica. Španjolska mora ići na pobjedu. Torres je prvi zapucao glavom, no lopta je otišla preko gola. I opet Torres, greška Čileanaca, no Fernando ne uspjeva zabiti. Čileanci prijete u 10. minuti. Dobra povratna lopta, no Gonzales ne uspjeva zabiti. Zasad ima više žutih kartona, nego uzbuđenja na travnjaku. Čileanci su ih zaradili tri, Španjolci još nemaju niti jedan. Španjolska još nije zapucala u okvir, a prošlo je 20 minuta utakmice. Nevjerojatno! Kakva pogreška golmana Čilea! Izbio je loptu koja je došla točno do Ville. Gotovo s centra je David Villa zabio u prazan gol za 1-0 u 24. minuti. Beausejour je sada išao sam na Casillasa, no iskosa je bio. Pique je blokirao u korner. Španjolska zabija gol i dobiva igrača više!. U 37. minuti sjajna akcija Španjolaca. Villa je vratio Iniesti, a ovaj je zabio za 2-0. Sudac u toj akciji za gol nije propustio dati drugi žuti karton Estradi, iako je možda malo bio prestrog. Gotovo je prvo poluvrijeme. Španjolska ima 2-0 i igrača više na terenu.
Počelo je drugo poluvrijeme. Čile je smanjio! Pucao je Millar nakon samo dvije minute. Uz pomoć Piquea lopta je završila iza Casillasa. Još je pola sata do kraja. Španjolska mirno čuva vodstvo. Gledatelji nisu zadovoljni, počeli su zvižduci. Španjolci uopće ne prijete, a imaju igrača više. Do kraja je još pet minuta. Gotovo je. Obje momčadi idu dalje.

SKUPINA H
Španjolska     6
Čile                 6
Švicarska       4
Honduras       1

Idi na 24sata

Komentari 62

  • dave1987 25.06.2010.

    SRAMOTA!!!

  • lk47 25.06.2010.

    da je to bila hrvatska blazicko bi prico kako smo dobro drzali kontrolu lopte bla bla bla...srami se

  • abccba123 25.06.2010.

    jeste vidjeli maloprije iniesta krivo dodo loptu... ko bi reko...

Komentiraj...
Vidi sve komentare