To je to što me zanima!

Kakav gaf! Norveški olimpijci nemaju pojma što će s jajima

Neka se naše cure i dečki pripreme za puno omleta, kajgana i svega što ćemo moći smisliti koristeći jaja, rekao je glavni norveški kuhar Stale Johansen, nakon što su greškom naručili 15.000 jaja
Vidi originalni članak

Svako jutro 137 jaja organizmu snagu daje. Upravo će toliko jaja na Zimskim olimpijskim igrama u PyeongChangu imati na raspolaganju svaki norveški olimpijac, nakon greške s nulom viška i računa od kojeg boli glava.

U norveškom olimpijskom savezu problijedili su kad im je stigao račun iz PyeongChanga. Umjesto 1500 jaja koliko su naručili tijekom 16 dana koliko će trajati Olimpijske igre, dobili su račun za 15.000!

Kad se ta brojka podijeli sa 109 sportašica i sportaša koji će nastupiti za Norvešku u PyeongChangu, dobivamo brojku s početka teksta ili, ako hoćete, 937 jaja svaki dan.

- Kad smo vidjeli kamione s dostavom, skoro smo pali na glavu. Pa nije bilo kraja kutijama s jajima. Neka se naše cure i dečki pripreme za puno omleta, kajgana i svega što ćemo moći smisliti koristeći jaja - rekao je glavni norveški kuhar Stale Johansen.

'Možda ih sve pojedemo'

Norvežani su narudžbu radili koristeći Google translate.

Naručili su ih od lokalnog proizvođača blizu kampa u kojem će biti njihovi olimpijci.

- Bio je to mali nesporazum, ne treba nam 15.000 jaja, nikome ne treba toliko, ha, ha, ha. Za to je kriva jedna nula više. Vjerojatno ćemo ih uzeti sve, možda ih i pojedemo - rekao je šef norveškog izaslanstva Tore Ovrebo.

No prema posljednjim informacijama, to neće biti potrebno.

Norvežani su vratili 13.500 jaja.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 09.02.2018.

    Ovo nije greska..jer imaju 121 sportasa koji ce tamo biti 10 dana..neka pojedu 6-7 jaja dnevno eto taman 15000...plus tu ima dosta trenera i clanova sportskog saveza! Samo da im se nebi narugali rekli su da je greska hehe...Njihova repka ce jesti 1000 jaja dnevno!!

  • flori 09.02.2018.

    ja znam slasticarke koje su znale u 2dana potrošit tolko jaja!

  • Pobotchnick Leeyoobo 08.02.2018.

    svaki dan griz i jaja

Komentiraj...
Vidi sve komentare