To je to što me zanima!

Kakav otac, takav sin: Mick Schumacher prvak Formule 2!

Pa ja ću sljedeće godine biti član Formule 1. To me nevjerojatno raduje. Želim zahvaliti svojim roditeljima na podršci i ljubavi. Znam da im sve dugujem, rekao je emotivni Mick Schumacher...
Vidi originalni članak

Sin legendarnog Michaela Schumachera, Mick, osvojio je naslov prvaka Formule 2! On je u posljednjoj utrci sezone na Velikoj nagradi Sakhire osvojio 18. mjesto, no kako je njegov jedini konkurent Callum Ilott ostao bez bodova, Schumacher junior je mogao početi sa slavljem.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bio je to oproštaj od Formule 2 baš sa stilom jer je Mick nedavno objavio kako prelazi u Formulu 1 gdje je njegov otac godinama dominirao! Potpisao je višegodišnji ugovor s momčadi Haas i tako si osigurao mjesto u elitnom automoto sportu, Formuli 1, gdje će debitirati iduće sezone.

Nakon oca Michaela (51) i strica Ralfa (45), Mick će nastaviti obiteljsku dinastiju u oktanskom cirkusu i pokušati ponoviti njihove uspjehe.

Otac mu je legenda sa sedam naslova svjetskog prvaka i 91 pobjedom, rekord koji je ove sezone srušio Lewis Hamilton, a stric ima šest pobjeda i 27 podija.

- Pa ja ću sljedeće godine biti član Formule 1. To me nevjerojatno raduje. Želim zahvaliti svojim roditeljima na podršci i ljubavi. Znam da im sve dugujem. Oduvijek sam vjerovao da ću ostvariti svoj san o Formuli 1. Zahvaljujem i svim ljubiteljima moto sporta koji su me podržavali tijekom moje karijere. Dat ću sve od sebe, kao i uvijek i radujem se što ću na ovo putovanje ići zajedno s Haasom - rekao je emotivni Mick nakon pobjede.

Prije 20 godina beba Mick učio je kako je držati volan u kartingu u naručju oca za kojega svijet već dobro poznavao. Preslatkog i pomalo zbunjenog dječačića u snimci je otkrio službeni kanal Formule 1 na Twitteru. Odlučio je ići njegovim stopama i ispunio je njegove i svoje snove. Dogurao je do Formule 1.

- Otac me svojevremeno pitao želim li se ovim sportom baviti profesionalno, ili onako, iz hobija. Naravno da sam mu rekao da se time želim baviti profesionalno - rekao je mladi Mick.

Ispunio je svoje snove, a razveselio i brojne navijače jer ćemo nakon devet godina opet imati Schumachera na najvećoj automoto pozornici.

Njegov otac neće biti uz njega na stazi, ali vjerujemo kako je ponosan na svoga sina. Kobnoga 29. prosinca 2013. u Meribelu u francuskim Alpama Michael je skijao upravo s Mickom, skrenuo s označene staze i udario glavom u stijenu. Iako je imao kacigu, pretrpio je ozbiljne ozljede glave. Štoviše, da je nije nosio, vjerojatno bi odmah preminuo.

U još nježnoj dobi (13 godina) Mick je tako svjedočio teškoj obiteljskoj tragediji od koje mu se do danas otac nije u potpunosti oporavio. Obitelj krije detalje o njegovu zdravstvenom stanju, no strani mediji nagađaju kako je u svjesnom stanju. 

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Goran123456 06.12.2020.

    Inace navijam za mercedes ali danas su mi se.totalno zgadili. Ovo sto su napravili Russelu je toliko ocito i jadno

  • Cro-man 06.12.2020.

    Sretno! Nadamo se da ces biti velik vozac ko tvojotac. Jedan od najboljih,a ne ove marionete koje sad voze i uzimaju naslove na racun jakog bolida...

  • korisnik11122 06.12.2020.

    prije 20 godina je učio držati volan piše u tekstu, piše isto da je 2013 imao 13 godina znači danas ima 20. pa kao je onda prije 20 učio držati volan 🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare