Sport

Komentari 10

Kakav otac, takav sin: Mick Schumacher prvak Formule 2!

Kakav otac, takav sin: Mick Schumacher prvak Formule 2!

Pa ja ću sljedeće godine biti član Formule 1. To me nevjerojatno raduje. Želim zahvaliti svojim roditeljima na podršci i ljubavi. Znam da im sve dugujem, rekao je emotivni Mick Schumacher...

Sin legendarnog Michaela Schumachera, Mick, osvojio je naslov prvaka Formule 2! On je u posljednjoj utrci sezone na Velikoj nagradi Sakhire osvojio 18. mjesto, no kako je njegov jedini konkurent Callum Ilott ostao bez bodova, Schumacher junior je mogao početi sa slavljem.

Bio je to oproštaj od Formule 2 baš sa stilom jer je Mick nedavno objavio kako prelazi u Formulu 1 gdje je njegov otac godinama dominirao! Potpisao je višegodišnji ugovor s momčadi Haas i tako si osigurao mjesto u elitnom automoto sportu, Formuli 1, gdje će debitirati iduće sezone.

firo: 03.12.2020, Motorsport, Formula 1, Formula One, Season 2020 Formula 1 Rolex Sakhir Grand Prix 2020, from December 4 to 6, 2020 on the Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain

Nakon oca Michaela (51) i strica Ralfa (45), Mick će nastaviti obiteljsku dinastiju u oktanskom cirkusu i pokušati ponoviti njihove uspjehe.

Otac mu je legenda sa sedam naslova svjetskog prvaka i 91 pobjedom, rekord koji je ove sezone srušio Lewis Hamilton, a stric ima šest pobjeda i 27 podija.

FILE PHOTO: Michael Schumacher - Ferrari celebrates winnning the race

- Pa ja ću sljedeće godine biti član Formule 1. To me nevjerojatno raduje. Želim zahvaliti svojim roditeljima na podršci i ljubavi. Znam da im sve dugujem. Oduvijek sam vjerovao da ću ostvariti svoj san o Formuli 1. Zahvaljujem i svim ljubiteljima moto sporta koji su me podržavali tijekom moje karijere. Dat ću sve od sebe, kao i uvijek i radujem se što ću na ovo putovanje ići zajedno s Haasom - rekao je emotivni Mick nakon pobjede.

FILE PHOTO: Italian premium sports car maker Ferrari celebrates 90 years of its racing team at Milan

Prije 20 godina beba Mick učio je kako je držati volan u kartingu u naručju oca za kojega svijet već dobro poznavao. Preslatkog i pomalo zbunjenog dječačića u snimci je otkrio službeni kanal Formule 1 na Twitteru. Odlučio je ići njegovim stopama i ispunio je njegove i svoje snove. Dogurao je do Formule 1.

- Otac me svojevremeno pitao želim li se ovim sportom baviti profesionalno, ili onako, iz hobija. Naravno da sam mu rekao da se time želim baviti profesionalno - rekao je mladi Mick.

Ispunio je svoje snove, a razveselio i brojne navijače jer ćemo nakon devet godina opet imati Schumachera na najvećoj automoto pozornici.

FILE PHOTO: Germany

Njegov otac neće biti uz njega na stazi, ali vjerujemo kako je ponosan na svoga sina. Kobnoga 29. prosinca 2013. u Meribelu u francuskim Alpama Michael je skijao upravo s Mickom, skrenuo s označene staze i udario glavom u stijenu. Iako je imao kacigu, pretrpio je ozbiljne ozljede glave. Štoviše, da je nije nosio, vjerojatno bi odmah preminuo.

U još nježnoj dobi (13 godina) Mick je tako svjedočio teškoj obiteljskoj tragediji od koje mu se do danas otac nije u potpunosti oporavio. Obitelj krije detalje o njegovu zdravstvenom stanju, no strani mediji nagađaju kako je u svjesnom stanju. 

 

Najčitaniji članci