Obavijesti

Sport

Komentari 10

Kakav otac, takav sin: Mick Schumacher prvak Formule 2!

Kakav otac, takav sin: Mick Schumacher prvak Formule 2!

Pa ja ću sljedeće godine biti član Formule 1. To me nevjerojatno raduje. Želim zahvaliti svojim roditeljima na podršci i ljubavi. Znam da im sve dugujem, rekao je emotivni Mick Schumacher...

VIDEO

Sin legendarnog Michaela Schumachera, Mick, osvojio je naslov prvaka Formule 2! On je u posljednjoj utrci sezone na Velikoj nagradi Sakhire osvojio 18. mjesto, no kako je njegov jedini konkurent Callum Ilott ostao bez bodova, Schumacher junior je mogao početi sa slavljem.

Pokretanje videa...

Michael Schumacher 02:18

Bio je to oproštaj od Formule 2 baš sa stilom jer je Mick nedavno objavio kako prelazi u Formulu 1 gdje je njegov otac godinama dominirao! Potpisao je višegodišnji ugovor s momčadi Haas i tako si osigurao mjesto u elitnom automoto sportu, Formuli 1, gdje će debitirati iduće sezone.

firo: 03.12.2020, Motorsport, Formula 1, Formula One, Season 2020 Formula 1 Rolex Sakhir Grand Prix 2020, from December 4 to 6, 2020 on the Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain

Nakon oca Michaela (51) i strica Ralfa (45), Mick će nastaviti obiteljsku dinastiju u oktanskom cirkusu i pokušati ponoviti njihove uspjehe.

MICK SCHUMACHER IS THE 2020 FORMULA 2 CHAMPION! FIA Formula 2

Objavljuje F1Nedjelja, 6. prosinca 2020.

Otac mu je legenda sa sedam naslova svjetskog prvaka i 91 pobjedom, rekord koji je ove sezone srušio Lewis Hamilton, a stric ima šest pobjeda i 27 podija.

FILE PHOTO: Michael Schumacher - Ferrari celebrates winnning the race

- Pa ja ću sljedeće godine biti član Formule 1. To me nevjerojatno raduje. Želim zahvaliti svojim roditeljima na podršci i ljubavi. Znam da im sve dugujem. Oduvijek sam vjerovao da ću ostvariti svoj san o Formuli 1. Zahvaljujem i svim ljubiteljima moto sporta koji su me podržavali tijekom moje karijere. Dat ću sve od sebe, kao i uvijek i radujem se što ću na ovo putovanje ići zajedno s Haasom - rekao je emotivni Mick nakon pobjede.

FILE PHOTO: Italian premium sports car maker Ferrari celebrates 90 years of its racing team at Milan

Prije 20 godina beba Mick učio je kako je držati volan u kartingu u naručju oca za kojega svijet već dobro poznavao. Preslatkog i pomalo zbunjenog dječačića u snimci je otkrio službeni kanal Formule 1 na Twitteru. Odlučio je ići njegovim stopama i ispunio je njegove i svoje snove. Dogurao je do Formule 1.

- Otac me svojevremeno pitao želim li se ovim sportom baviti profesionalno, ili onako, iz hobija. Naravno da sam mu rekao da se time želim baviti profesionalno - rekao je mladi Mick.

Ispunio je svoje snove, a razveselio i brojne navijače jer ćemo nakon devet godina opet imati Schumachera na najvećoj automoto pozornici.

FILE PHOTO: Germany

Njegov otac neće biti uz njega na stazi, ali vjerujemo kako je ponosan na svoga sina. Kobnoga 29. prosinca 2013. u Meribelu u francuskim Alpama Michael je skijao upravo s Mickom, skrenuo s označene staze i udario glavom u stijenu. Iako je imao kacigu, pretrpio je ozbiljne ozljede glave. Štoviše, da je nije nosio, vjerojatno bi odmah preminuo.

U još nježnoj dobi (13 godina) Mick je tako svjedočio teškoj obiteljskoj tragediji od koje mu se do danas otac nije u potpunosti oporavio. Obitelj krije detalje o njegovu zdravstvenom stanju, no strani mediji nagađaju kako je u svjesnom stanju. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima