To je to što me zanima!

Kakav raritet: Hrvatska može imati prvaka u četiri lige petice!

Neki su reprezentativci već postali prvaci u svojim ligama, neki su vrlo blizu tome, a Hrvatska bi opet mogla imati i osvajača Lige prvaka. Baš ohrabrujuće uoči Eura...
Vidi originalni članak

Julio Cesar, Javier Zanetti, Lucio, Maicon, Materazzi, Walter Samuel, Chivu, Stanković, Thiago Motta, Sneijder, Muntari, Vieira, Cambiasso, Eto'o, Milito, Pandev, Balotelli... I na klupi Jose Mourinho.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bila je to družina iz najuspješnije Interove sezone u povijesti, momčad koja je u proljeće 2010. donijela trostruku krunu: peti uzastopni naslov prvaka, te Kup i Ligu prvaka. Pamti se Mourinhov oproštaj s igračima, zagrljali s uplakanim Materazzijem prije nego što je Mou poletio za Madrid, dramatična utrka s Romom do zadnjega kola... Ma pamte Interovi navijači sve! Jer nakon toga klub je osvojio još samo Kup 2011. i ništa više.

Dok nije došao Antonio Conte. Koji je s Juventusom osvojio pet trofeja u tri sezone, pa s Chelseajem prvenstvo i FA kup, a Inter prošle sezone doveo do finala Europske lige (izgubio od Seville).

- Ako budemo prvaci, odričemo se premija - plemenito su poručili Brozović, Perišić i društvo, kako bi pomogli klubu u financijskoj krizi uzrokovanoj pandemijom korona virusa.

A prvaci će biti, u to nitko ne dvoji, možda čak i ovaj vikend osiguraju naslov, četiri kola prije kraja. Uh, kakva bi to ludnica bila na ulicama plavog dijela Milana da navijači smiju izaći...

Dakle, Hrvatska će imati igrače u prvaku jedne od "lige petica". I to vrlo zapažene: Brozović je Interov motor i peti asistent momčadi (7 asista), Perišić peti strijelac kluba (4 gola) i obojica su odigrala po 38 utakmica. Štoviše, Perišić bi mogao postati prvi Hrvat koji je pet najjačih liga osvajao s tri kluba: Borussijom Dortmund, Bayernom i Interom.

Idemo dalje: Hrvatska bi lako mogla imati prvaka i u Španjolskoj. Neviđenu bitku za naslov vode Atletico (73 boda), Real (71), Barcelona (71) i Sevilla (70). Iz Hrvatske perspektive, jedino je Barca pogrešan izbor. U svakom drugom raspletu imat ćemo pobjednika La Lige jer Vrsaljko i Grbić su u Atleticu, Modrić u Realu, a Rakitić u Sevilli.

I u Francuskoj je strašna bitka za titulu, i opet s Hrvatima u važnim ulogama. Vodeći je Lille, u kojem sjajno igra naš (mladi) reprezentativac Domagoj Bradarić, sa 73 boda, PSG ima 72, a Monaco, čiji je trener Niko Kovač, 71. Čak je i Lyon u kombinacijama, ima 67 bodova.

Na kraju, kad se pohvalimo da je u Bundesligi debitirao Josip Stanišić (21), mladić koji ima njemačko i hrvatsko državljanstvo i pisat će mu se naslov prvaka Njemačke s Bayernom, dolazimo do rariteta da će Hrvatska možda imati prvake u četiri "lige petica"! Jedino Manchester City do trofeja juri bez hrvatskog doprinosa.

Pa kad dodamo da će Modrić ili Kovačić biti u finalu Lige prvaka i imati priliku osvojiti i taj trofej, da je Borna Barišić bio nezamjenjiv u prvom naslovu prvaka Glasgow Rangersa nakon deset godina, da je Dejan Lovren blizu naslovu sa Zenitom, Domagoj Vida s Besiktasom, a Josip Juranović osvojio ga je s Legijom, da su u Dinamu "vatreni" Livaković, Petković, možda i Oršić i Gvardiol...

Nema što, lijepo i ohrabrujuće uoči Eura. Bravo, dečki!

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Viva Barcca 01.05.2021.

    Dzaba vam sila kad nemamo mozak a jos naročito kad imamo ell kapetana sto nije ni za kriv ekser

  • antimunjenih 01.05.2021.

    Ma ne serhite

  • TAKE IT BACK 01.05.2021.

    Ako je nešto raritet onda je to naslov!

Komentiraj...
Vidi sve komentare