To je to što me zanima!

Kakav spektakl: Barca i Real u samo četiri dana igraju dvaput

Barcelona - Real, Betis - Valencia. To su parovi polufinala španjolskog Kupa kralja. Barca i Real prvu utakmicu igraju 6. veljače, uzvrat je 27. veljače. Real 2. ožujka dočekuje Barcelonu u prvenstvu
Vidi originalni članak

Nije moglo atraktivnije. El Clasico već u polufinalu Kupa kralja - Barcelona protiv Reala. Rakitić protiv Modrića! Kraljevi Europe protiv kraljeva kupa. Prva utakmica je 6. veljače na Nou Campu, uzvrat je 27. veljače na Bernabeuu.

Može li Real prekinuti Barcinu dominaciju?

Da stvar bude bolja, imat ćemo dva El Clasica u četiri dana, jer nakon uzvrata u kupu 27. veljače, Real dočekuje Barcelonu u prvenstvu (2. ožujka). 

Bit će to prvi susret Barcelone i Real u Kupu kralja nakon gotovo pet godina. Real Madrid je 2014. godine u finalu slavio protiv Katalonca 2-1 nakon produžetaka i onog čudesnog gola Garetha Balea koji je Realu donio trofej. 

Ukupno će to biti osmi put da Barcelona i Real igraju u Kupu kralja u dvije utakmice, posljednji put dvomeč su igrali u sezoni 2012./2013., a slavio je Real s ukupnih 4-2.

Barcelona je u zadnjih 10 godina osvojila sedam naslova u prvenstvu i šest titula u Kupu kralja u kojem ima četiri naslova zaredom i ove godine lovi peti u nizu. 

U drugom polufinalu igraju Betis i Valencia.

Finale Kupa kralja je 25. svibnja na Betisovom stadionu Benito Villamarin.  Raspletu ždrijeba najviše se vesele navijači Betisa, izbjegli su i Real i Barcelonu pa im je san o osvajanju kupa, trećeg u povijesti i prvog nakon 14 godina, postao malo bliži, realniji.

No da bi došli do finala na svom stadionu, prvo će morati riješiti pitanje Valencije s kojom baš nemaju pozitivan omjer posljednjih godina. Zadnje četiri utakmice ne zna Betis kako protiv Valencije, zadnji put su je pobijedili 2016. godine.
 

Idi na 24sata

Komentari 83

  • Exterminator 02.02.2019.

    Pogledajte što znači srebro iz Rusije ..nekad pred ovakvu utakmicu uvijek su bili glavni u kadru Ronaldo i Messi , ok Kiki je otišao u Juve Messi igra ko da je u menopauzi ,, a glavni akteri derbija su Lukita i Ivan the Terrible

  • sena2 01.02.2019.

    Prilika da se likovi i djecurlija sa 100 profila iskazu sta su naucili na Googlu..Ciji je veci,ko je najveci...Dakle hrpu sr.nja ocekujemo

  • komentator__Luka 01.02.2019.

    tu barca prolazi tako je i gotovo

Komentiraj...
Vidi sve komentare