To je to što me zanima!

Kako fukcionira NBA play-in? Ljutiti LeBron očekuje Curryja

Ligaški dio NBA sezone je završio, a kreće kratki play-in turnir u kojem će se boriti Boston i Washington, Indiana i Charlotte, LA Lakersi i Golden State te Memphis i San Antonio
Vidi originalni članak

Utakmicama Indiana Pacersa i Charlotte Hornetsa te Boston Celticsa i Washington Wizardsa u noći s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu započet će razigravanje za ulazak u NBA doigravanje (play-in).

Ovaj sustav je novost u ovogodišnjoj, skraćenoj sezoni koja je u osnovnom dijelu sadržavala 72 utakmice, deset manje od uobičajenog broja. Ideja vodstva NBA lige je bila da se većem broju klubova da mogućnost ulaska u borbu za naslov, ali mnogi su igrači bili kritični prema takvom načinu borbe za posljednja dva mjesta u doigravanju.

POGLEDAJTE VIDEO: Bojan Bogdanović

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Posebno glasan je u kritikama bio LeBron James, ali tek nakon što su se njegovi Los Angeles Lakersi našli u poziciji da im je bio ugrožen izravan plasman u doigravanje. Na kraju će prošlogodišnji prvaci igrati u razigravanju i imati dvije prilike za plasman među osam momčadi koje će nastaviti borbu za trofej Larryja O'Briena.

U noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu (4 sata) Lakersi će u Los Angelesu ugostiti Golden State Warriorse predvođene najboljim strijelcem lige Stephenom Curryjem.

Pobjednik tog dvoboja će zauzeti mjesto sedmog nositelja u Zapadnoj konferenciji i u prvom krugu doigravanja igrati protiv Phoenix Sunsa. Poražena momčad će, pak, imati priliku zauzeti mjesto osmog nositelja u dvoboju u kojem će ugostiti boljeg iz susreta Memphis Grizzliesa i San Antonio Spursa, koji su u osnovnom dijelu sezone osvojili deveto i deseto mjesto u Zapadnoj konferenciji.

Momčad koja zauzme poziciju osmog nositelja u prvom krugu doigravanja čeka Utah Jazz Bojana Bogdanovića, ekipu koja je imala najbolji učinak u osnovnom dijelu NBA sezone.

U Istočnoj konferenciji će se za status sedmog nositelja boriti Boston i Washington u noći s utorka na srijedu (3 sata) u TD Gardenu. Celticsi su oslabljeni jer do kraja sezone ne mogu računati na ozlijeđenog Jaylena Browna kojemu je operiran zglob zapešća, a Wizardsima se nakon tri utakmice izbivanja za završni dvoboj u osnovnom dijelu vratio najbolji strijelac Bradley Beal. No, njegova ozljeda butnog mišića nije potpuno zaliječena.

- Dobro je što nisam pogoršao ozljedu. Neću biti na sto posto, ali važno je samo izvući najviše što mogu - izjavio je Beal uoči prvog od moguća dva dvoboja za plasman u doigravanje.

Ako i ne uspiju pobijediti u Bostonu, košarkaši Washingtona imat će priliku igrati s boljim iz susreta Indiane i Charlottea, koji je također na rasporedu u noći s utorka na srijedu (0.30 sati), za mjesto osmog nositelja u Istočnoj konferenciji koji će u prvom krugu doigravanja igrati protiv Philadelphia 76ersa.

Pobjednika dvoboja Boston - Washington u prvom krugu doigravanja čekaju Brooklyn Netsi.

Parovi prvog kruga NBA doigravanja

Istočna konferencija

  • Philadelphia (1) - pobjednik razigravanja za 8. mjesto
  • New York (4) - Atlanta (5)
  • Milwaukee (3) - Miami (6)
  • Brooklyn (2) - pobjednik utakmice Boston-Washington

Zapadna konferencija

  • Utah (1) - pobjednik razigravanja za 8. mjesto
  • LA Clippers (4) - Dallas (5)
  • Denver (3) - Portland (6)
  • Phoenix (2) - pobjednik utakmice LA Lakers-Golden State

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Bocwanna 18.05.2021.

    Očekujem pobjedu Lakersa Isto tako i obje pobjede domaćina u srijedu ujutro.. Vidjet ćemo.. Solidne pare su u ulogu

  • nap 18.05.2021.

    To he glupost zasto play in

  • Sumpy7 18.05.2021.

    WD NY

Komentiraj...
Vidi sve komentare