To je to što me zanima!

Kako je All-Star postao cirkus: Spektakl, ali samo za 24 igrača!

Dok najbolji košarkaši svijeta uživaju na parketu, cijeli svijet je razočaran još jednim izdanjem All-Star utakmice. Primjerice, 1993. godine je na All-Staru bilo 62 prekršaja, noćas ih je bilo tek tri. Teški cirkus...
Vidi originalni članak

Sramota. U noći s nedjelje na ponedjeljak održano je 73. izdanje NBA All-Stara, košarkaškog spektakla koji iz godine u godinu postaje sve veći cirkus, sve veća sramota za brojne ljubitelje košarke. Pa i same igrače koji jedini na svijetu toga nisu svjesni. I da se ne lažemo, nikada tu nije bilo ozbiljne košarke, ali nekad bi se košarkaši zainatili, pa odradili bar jednu četvrtinu u ozbiljnijem tonu. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tako je primjerice Dwayne Wade 2012. godine na All-Star utakmici raskrvario nos Kobeu Bryantu, pa se "crna mamba" na njega ozbiljno namjerila par tjedana kasnije u dvoboju LA Lakersa i Miami Heata. A danas? Teški cirkus. Košarka koja nikoga ne zanima, točnije predstava u kojoj uživa samo 24 košarkaša koji se "brukaju" pred očima cijelog svijeta.

NASMIJAO SVE VIDEO LeBron James bacao šale pored Dončića i Jokića. Njihova reakcija postala je pravi hit

- Nadam se da će ovoga puta biti barem malo ozbiljne košarke - zavapio je za dobrim starim danima legendarni Larry Bird prije još jednog obračuna Istoka i Zapada.

To se ipak nije dogodilo, Istočna konferencija slavila je s 211-186, prvi put je na All-Star utakmici probijena granica od 200 poena jedne momčadi. Istok je u sve četiri četvrtine stavljao preko 50 poena, MVP dvoboja Damian Lillard je ubacio 39 poena (uz 21 pokušaj za tricu), najbolji igrač Zapada bio je Karl-Anthony Towns koji je zabio 50 koševa.

OKRŠAJ ZVIJEZDA NBA All-Star spektakl: Prvi put probijena granica od 200 poena

I što je najveća sramota, titula MVP-ja i dalje nosi ime Kobea Bryanta, ikone koja je oduvijek bila poznata po maksimalnom angažmanu, višesatnim ranojutarnjim treninzima i - ozbiljnoj košarci. A sad se netko igra i s njegovim imenom, s njegovim nasljeđem. U svakom slučaju All-Star utakmice treba ugasiti, prekinuti ovakvu košarkašku farsu, sprdnju s ljubiteljima košarke po čitavom svijetu.

Uostalom, sam Kobe je u jednom od posljednjih intervjua prije smrti bio prilično jasan:

- Treba mijenjati All-Star utakmicu. Ljubitelji košarke ne žele gledati kako najbolji košarkaši svijeta trče terenom i samo zakucavaju, oni žele gledati kompetetivnu košarku kao što je to bila nekada. Ljudi žele vidjeti najbolji hakl na svijetu - jadao se Kobe Bryant.

MOĆNI MAC MCCLUNG VIDEO Zakucao preko Shaqa i obranio naslov u zakucavanju, a uopće ne nastupa u NBA ligi!?

Malo dublji pogled u povijest odaje nam kako je 1993. godine na All-Star utakmici bilo čak 62 prekršaja. A noćas? Njih tek tri. Krivci? Nikola Jokić, Kawhi Leonard i Trae Young. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • ralfucho 20.02.2024.

    Mba ili jos bolje all star je postao oličenke kako sad i zapadni svijet propada

  • branko kvadratić 19.02.2024.

    Uz ovakve obrane bi i Mišo Kovač ubacio 40 poena....

  • branko kvadratić 19.02.2024.

    Najjači Chicago Bullsi iz svog vremena bi samljevi sve ove današnje cirkusante sa 4-0 u finalima....ovo nema veze s ozbiljnom košarkom,gdje su najbolji igrači Jokić i Dončić,koji ne bi imali mjesta ni na klupi Chicaga ili Detroita krajem devedesetih,kad se igrala najjača NBA ikada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare