Obavijesti

Sport

Komentari 19

Kako je All-Star postao cirkus: Spektakl, ali samo za 24 igrača!

Kako je All-Star postao cirkus: Spektakl, ali samo za 24 igrača!
3

Dok najbolji košarkaši svijeta uživaju na parketu, cijeli svijet je razočaran još jednim izdanjem All-Star utakmice. Primjerice, 1993. godine je na All-Staru bilo 62 prekršaja, noćas ih je bilo tek tri. Teški cirkus...

VIDEO

Sramota. U noći s nedjelje na ponedjeljak održano je 73. izdanje NBA All-Stara, košarkaškog spektakla koji iz godine u godinu postaje sve veći cirkus, sve veća sramota za brojne ljubitelje košarke. Pa i same igrače koji jedini na svijetu toga nisu svjesni. I da se ne lažemo, nikada tu nije bilo ozbiljne košarke, ali nekad bi se košarkaši zainatili, pa odradili bar jednu četvrtinu u ozbiljnijem tonu. 

Pokretanje videa...

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo: Sad je najbolji u NBA ligi 00:57

Tako je primjerice Dwayne Wade 2012. godine na All-Star utakmici raskrvario nos Kobeu Bryantu, pa se "crna mamba" na njega ozbiljno namjerila par tjedana kasnije u dvoboju LA Lakersa i Miami Heata. A danas? Teški cirkus. Košarka koja nikoga ne zanima, točnije predstava u kojoj uživa samo 24 košarkaša koji se "brukaju" pred očima cijelog svijeta.

VIDEO LeBron James bacao šale pored Dončića i Jokića. Njihova reakcija postala je pravi hit
VIDEO LeBron James bacao šale pored Dončića i Jokića.  Njihova reakcija postala je pravi hit

- Nadam se da će ovoga puta biti barem malo ozbiljne košarke - zavapio je za dobrim starim danima legendarni Larry Bird prije još jednog obračuna Istoka i Zapada.

NBA: 73rd All Star Game-Western at Eastern

To se ipak nije dogodilo, Istočna konferencija slavila je s 211-186, prvi put je na All-Star utakmici probijena granica od 200 poena jedne momčadi. Istok je u sve četiri četvrtine stavljao preko 50 poena, MVP dvoboja Damian Lillard je ubacio 39 poena (uz 21 pokušaj za tricu), najbolji igrač Zapada bio je Karl-Anthony Towns koji je zabio 50 koševa.

NBA All-Star spektakl: Prvi put probijena granica od 200 poena
NBA All-Star spektakl:  Prvi put  probijena granica od 200 poena

I što je najveća sramota, titula MVP-ja i dalje nosi ime Kobea Bryanta, ikone koja je oduvijek bila poznata po maksimalnom angažmanu, višesatnim ranojutarnjim treninzima i - ozbiljnoj košarci. A sad se netko igra i s njegovim imenom, s njegovim nasljeđem. U svakom slučaju All-Star utakmice treba ugasiti, prekinuti ovakvu košarkašku farsu, sprdnju s ljubiteljima košarke po čitavom svijetu.

NBA: 73rd All Star Game-Western at Eastern

Uostalom, sam Kobe je u jednom od posljednjih intervjua prije smrti bio prilično jasan:

- Treba mijenjati All-Star utakmicu. Ljubitelji košarke ne žele gledati kako najbolji košarkaši svijeta trče terenom i samo zakucavaju, oni žele gledati kompetetivnu košarku kao što je to bila nekada. Ljudi žele vidjeti najbolji hakl na svijetu - jadao se Kobe Bryant.

VIDEO Zakucao preko Shaqa i obranio naslov u zakucavanju, a uopće ne nastupa u NBA ligi!?
VIDEO Zakucao preko Shaqa i obranio naslov u zakucavanju, a uopće ne nastupa u NBA ligi!?

Malo dublji pogled u povijest odaje nam kako je 1993. godine na All-Star utakmici bilo čak 62 prekršaja. A noćas? Njih tek tri. Krivci? Nikola Jokić, Kawhi Leonard i Trae Young. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju