To je to što me zanima!

Kako je Hrvatska osvojila zlato? Matea je gubila 10 sekundi do kraja. A onda je Britanka pala!

Matea Jelić bila je u popriličnom zaostatku u samoj završnici finalne borbe taekwondoa u kategoriji do 67 kilograma, a onda je fanatičnom završnicom bacila Britanku Williams u očaj
Vidi originalni članak

Kad je Britanka Lauren Williams 19 sekundi prije kraja poentirala udarcem u tijelo za 21-15, pomislili smo: Matea Jelić teško to može stići, ali i srebro je velik uspjeh. Najveći u povijesti hrvatskog taekwondoa na Olimpijskim igrama.

Kako smo se samo prevarili. Neuništiva Kninjanka u zadnjih devet sekundi sve je okrenula i osvojila zlato za Hrvatsku u kategoriji do 67 kilograma.

POGLEDAJTE VIDEO:

Što se zapravo dogodilo?

Nakon što je Williams poentirala udarcem u tijelo za 20-15, Matea je dobila kazneni bod. Britanka je imala šest razlike, a onda se Jelić počela vraćati.

Prvo udarac u tijelo za 21-17, nakon toga kazneni bod za Britanku kojim se Matea vratila na tri boda zaostatka. Tražili su provjeru iz njenog kuta, ali suci su to odbili i u zadnjih deset sekundi ušlo se s 21-18 za Williams.

Matea je devet sekundi prije kraja izjednačila fantastičnim udarcem u glavu za 21-21 izguravši pritom Williams s borilišta pa je i povela 22-21.

Priču je završila udarcem nogom u tijelo za 24-21. Obje su borkinje u zadnje tri sekunde dobile po kazneni bod (gam-jeom) i završilo je velikim preokretom Kninjanke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 63

  • 26.07.2021.

    Čestitke Matei!

  • Ronald555 26.07.2021.

    Svaka cast u tako jadnoj drzavi uspijeti. Naklon do poda

  • Ustanimo protiv koruptivne gamadi. HR u srcu 26.07.2021.

    Šta je žuja u birtiji 17 kuna. Ala. Ništa pred trgovinu opet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare