To je to što me zanima!

Kakva šteta: Konjuh bez velikog preokreta i Australian Opena...

Ana je dominirala, osvojila prvi set sa 6-3, mogla drugi otvoriti breakom, no tada je izgubila deset gemova od sljedećih 12 i Errani je u trećem imala 4-0. Ana se vratila na 4-4, no nije dovršila veliki povratak
Vidi originalni članak

Ni nakon preduge dvije i pol godine, godine patnje, operacija, rehabilitacije, neuspješnih pokušaja povratka i svega što ne želimo nijednom sportašu, Ana Konjuh još će malo pričekati na povratak u glavni turnir Grand Slama. Kada ga je zadnji put igrala, na Wimbledonu 2018., primjerice, Hrvatska je postajala viceprvak svijeta u nogometu. Eto, toliko je vremena prošlo i još će malo, nažalost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zvijezde su se Ani skoro poklopile za Australian Open, gdje je zadnji put nastupila prije četiri godine, ali ne u Melbourneu, već u Dubaiju gdje tenisačice igraju kvalifikacije. Nakon Njemice Friedsam i Turkinje Buyukakcay Ana svoju pobjedničku knjigu 2021. godine nije uspjela podebljati imenom Sare Errani (6-3, 2-6, 4-6), nekad pete tenisačice svijeta, finalistice Roland Garrosa i polufinalistice US Opena, ali koja je danas, zapravo, već nekoliko sezona, u putanji koja vodi prema kraju karijere. Uostalom, Talijanka iz Bologne u 34. je godini.

Poznavajući njen tenis, jasno je bilo da će apsolutno sve u njihovom prvom dvoboju ovisiti o Ani i koliko će svojim napadačkim tenisom narušiti Talijankinu vječnu defanzivu koja, istina, nije kao nekad. I sve je glatko klizilo, počevši od startnih 4-0 do početka drugog seta, koji je Ana mogla otvoriti breakom.

Međutim, od tog trenutka potpuni obrat na terenu, Errani je osvojila deset gemova od sljedećih 12, povela 4-0 u trećem nakon čega je povratak postao teško moguć i dostižan. No, kako je u ženskom tenisu baš sve moguće, još nije bilo vrijeme za otpisati Anu koja je izjednačila na 4-4, imala break-loptu, ali tada je Errani pogodila prvi servis i izvadila se iz problema koje je s dva zadnja gema pretvorila u pobjedu zahvaljujući Aninoj pogreški forehandom na drugoj meč-lopti.

Šteta, jer sve je nakon prvog seta vodilo u smjeru Aninog trijumfa, a što se dogodilo i što je uzrok onakvog pada, možda će jednom demistificirati sama. Dotad, glavu gore i do novog pokušaja.

Australian Open, kvalifikacije, 3. kolo:

Ana Konjuh (Hrvatska) - Sara Errani (Italija) 6-3, 2-6, 4-6

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Kažemštamislim7 13.01.2021.

    Nažalost, Anja ima višak kila. Oduvijek mi je bila draga i jake je građe prirodno, ali ima 10-tak kila viška u odnosu na najbolje dane. To je jako bitno za kretanje koje joj nikad nije bila jača strana. Udarce/servis ima.

  • 13.01.2021.

    Sara Errani... Iritantna Talijanka... Pa zar još ta nastupa? I našu tigricu sredila, a ženska valjda najjadniji prvi servis u povijesti WTA toura, šteta...

  • eugen123 13.01.2021.

    ali blizu zeca ubilo nije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare