To je to što me zanima!

Lovre na Poljudu: Moramo svi raditi da nam Hajduk bude velik

"Mene je posebno zaintrigirala priča i projekt predsjednika koji želi stvoriti jak i moćan klub. Od prvog razgovora sam osjetio pozitivu zbog čega nisam puno dvojio. Radujem se i sretan sam zbog povratka"
Vidi originalni članak

Baš kao što smo jutros napisali, Lovre Kalinić vraća se na Poljud. Iskusni 30-godišnji golman stiže u na posudbu iz Aston Ville do 30. lipnja 2021. godine objavio je klub na svojim internet stranicama. Kalinić je golmansku karijeru započeo u Hajduku, na Poljud je stigao s devet godina i prošao sve mlađe uzrasne kategorije. Kao senior za Bijele je odigrao sedam prvoligaških sezona upisavši ukupno 134 službena nastupa.

ANKETA: TKO NA GOL? Lovre Kalinić vraća se u Hajduk!

Iz Hajduka je otišao U prosincu 2016. godine u belgijski Gent gdje je branio dvije sezone nakon čega prelazi u Aston Villu. Prvu polovicu 2020. godine proveo je na posudbi u francuskom Toulouseu, a zatim se vratio u Aston Villu.

Za Hajduk je Kalinić upisao 11.962 službene minute, a čak 50 puta njegova je mreža ostala netaknuta. Lovre je i klupski rekorder sa 775 minuta bez primljenog gola u utakmicama HNL-a. Taj rekord bivši Hajdukov vratar postavio je od 10. kolovoza do 24. listopada 2015. godine kada punih osam utakmica zaredom nije primio gol. Za A reprezentaciju Hrvatske upisao je ukupno 19 službenih nastupa.

POGLEDAJTE VIDEO Što se krije iza objave Jradija? Ne, to nema veze s Hajdukom

- Koristim ovu priliku da se zahvalim predsjedniku Jakobušiću koji je pokrenuo priču oko mog povratka. Njegova želja je zaista bila velika, s moje strane također, iako mi se na stolu nudilo nekoliko opcija iz Belgije. Mnogi će reći da je Hajduk trenutno rezultatski loš, ali Hajduk je unatoč tome ogroman klub.

- Mene je posebno zaintrigirala priča i projekt predsjednika koji želi stvoriti jak i moćan klub. Od prvog razgovora sam osjetio pozitivu zbog čega nisam puno dvojio. Radujem se i sretan sam zbog povratka jedva se čekam priključiti momčadi. Trebamo svi zajedno zapeti i početi raditi na velikim stvarima - kazao je Kalinić za klupsku internet stranicu.

Lovre je tri puta bio najbolji golman u Hrvatskoj, dva puta u Belgiji, ima srebro iz Rusije i gomilu iskustva, kako na terenu, tako i u svlačionici, gdje će zasigurno biti jedna od lidera. S Hajdukom je osvojio Kup u sezoni 2012/'13.

Idi na 24sata

Komentari 98

  • Exterminator 23.12.2020.

    Jedva čekan da se vrate još neke legende Maglica Maloča , Sharbini ...

  • darkoxyc 23.12.2020.

    Nemaju sredinu terena jos tu dovest dva dobra da se uhvati evropa

  • Faul 23.12.2020.

    je li to onaj koji je primio 6 golova u reprezentaciji ,u jednoj utakmici , nedugo nakon SP?

Komentiraj...
Vidi sve komentare