To je to što me zanima!

Kanaet do bronce na prvom iz ovogodišnje Grand Prix serije

Splićanin je posustao tek nakon tri pobjede. U polufinalu je bio jači aktualni europski (-80 kg) i lanjski svjetski prvak (-74 kg) Rus Maksim Khramtcov, koji je i osvojio zlato. To je bila i jedina hrvatska medalja
Vidi originalni članak

Na prvom ovosezonskom Grand Prixu u Rimu Toni Kanaet (22), aktualni prvak Europe u kategoriji -74 kg, osvojio je broncu. Ovoga puta borio se u kategoriji -80 i kao 12. nositelj u prvom kolu je dobio Belgijca Nicholasa Cortena kojeg je prošao tijesno, 16-15. U drugom kolu pao je peti nositelj, Koreanac Kim Hun (13-10), dok je za medalju nadmoćno pobijedio Talijana Roberta Bottu (18-4).

U polufinalu je ipak bio prejak prvi nositelj Maksim Khramtcov koji je pobijedio rezultatom 27-5. Rus je kasnije osvojio zlato, a Kanaetu je za treće mjesto pripala nagrada od 1000 dolara. Khramtcov je aktualni europski prvak kategorije -80, dok je lani bio svjetski prvak u -74 kg. 

Nakon fantastičnog učinka na nedavno završenom Europskom prvenstvu, gdje su naši seniori osvojili tri zlata i pet bronci, u Rimu je Kanaet bio jedini na tronu. 

Drugo okupljanje najboljih je od 10. do 12. kolovoza u Moskvi, a slijede Tajvan i Velika Britanija te veliko finale u studenom kojem će domaćin biti Ujedninjeni Arapski Emirati.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare