To je to što me zanima!

Kane ponovno srušio Arsenal! Mhitarjan i Auba prilično očajni

Tottenham je došao u vodstvo golom Kanea koji je prošao Koscielnyja i glavom zakucao loptu u lijevi kut Čechovog gola. Bio mu je to sedmi gol u isto toliko londonskih derbija, samo ih Adebayor ima više (8)
Vidi originalni članak

U najposjećenijem londonskom derbiju u povijesti, Tottenham je pobijedio Arsenal s minimalnih 1:0 golom Harryja Kanea iz 49. minute čime je pobjegao Arsenalu na sedam bodova prednosti.

Arsene Wenger uoči utakmice je zbog ozljede ostao bez Aarona Ramseyja koji je u prošlotjednom razbijanju Evertona (5:1) zabio hat-trick, a njegovo mjesto u početnoj postavi pripalo je Jacku Wilsheru. U napadu se očekivano našao dvojac Aubameyang-Mkhitaryan, dok je na lijevom boku 200. nastup u dresu topnika upisao Monreal.

U prvom poluvremenu gledali smo uglavnom izjednačenu utakmicu u kojoj je jedinu bolju priliku imao Harry Kane 27. minuti kada je glavom pucao pored vratnice.

Tottenham je u drugom dijelu djelovao preporođeno i brzo došao u vodstvo novim pogotkom Kanea koji je varkom prošao Koscielnyja i glavom zakucao loptu u lijevi kut Čechovog gola. Bio mu je to sedmi gol u isto toliko londonskih derbija, samo ih Adebayor ima više (8)!

Uslijedile su nove velike prilike domaćina; samo dvije minute kasnije Kane je u idealnoj prilici za udvostručenje prednosti kada mu je Dier precizno ubacio na peterac, ali najbolji strijelac lige pucao je povrh gola. U 57. minuti Eriksen je bio još bliže pogotku, no njegov topovski udarac iz slobodnog udarca odsjeo je na gredi.

Wenger je odlučio izvaditi bezopasnog Mkhitaryana u 65. minuti i preseliti Aubameyanga na lijevo krilo odakle je Gabonac već u idućoj minuti kreirao prvu bolju priliku Arsenala;  na desetak metara od gola pronašao je Wilsherea, a njegov pokušaj vrhunski je obranio Lloris.

Petr Čech, koji je prvi puta u karijeri u devetoj uzastopnoj utakmici Premier lige primio gol, uspio je u 76. minuti spasiti Arsenal većeg poraza kada je obranio stopostotnu priliku Trippiera, a do kraja susreta dvije solidne prilike za izjednačenje promašili su Özil Lacazette.

Tottenham je tako pred 83 222 navijača došao do pobjede kojom je privremeno zasjeo na treću poziciju, dok je Arsenal pao na šestu poziciju sa šest bodova manje od pozicija koje vode u Ligu prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • ikik_1 11.02.2018.

    Pi meni je za gol bio faul u napadu.

  • EmanuellMancy 10.02.2018.

    Pa nemozes ocekivat od igraca koji su dosli prije cca 2 tjedna da ce se uklopit isti tren.

  • Najbolji_Veznjak_Svijeta 10.02.2018.

    KDB hat trick asistencija....kakvo spricanje!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare