To je to što me zanima!

Kanoute 'uništio' Sevillu, debakl Atletica u Malagi

U prvom kolu španjolske Primere Getafe je uz tri gola Soldada iznenadio u Santanderu, Athletic je slavio doma, a Valencija u derbiju dobila Sevillu
Vidi originalni članak

Valencia je bila bolja od Seville na svojoj Mestalli, ali do pobjede nisu mogli dok im nije pomogao Frederic Kanuoute. Malijac u napadu Seville u posljednjoj minuti prvog dijela zaradio je drugi žuti karton i sudac Rubinos Perez pokazao mu je put u svlačionicu. Domaći su nogometaši to iskoristili već na početku nastavka. Juan Mata zabio je prvi gol za momčad Unaija Emeryja u 47. minuti. Konačnih je 2-0 postavio Pablo Hernandez.
Valencia je odigrala odličnu utakmicu i dokazala da bi mogla biti najžešći konkurent Barceloni i Realu. A Sevilla je razočarala, izgubili su Kanoutea najmanje za sljedeće kolo, u kojem dočekuju Babićevu Zaragozu, a ozlijedili su im se bjelokošćanski veznjaci Zokora i Romaric. Romaric je izašao u 21. minuti, a Zokora u 90.
Atletico Madrid je tijekom tjedna osigurao nastup u Ligi prvaka, no pritom su se očito pošteno potrošili. Četiri dana kasnije doživjeli su Madriđani debakl u Malagi, Baha, Manu i Xavi Torres odveli su domaćina do pobjede 3-0. Agüero, Forlan i društvo bili su nemoćni, pokazali sve svoje slabosti već na startu prvenstva.
U Santanderu je domaći Racing teško stradao od Getafea. Kada ne može u dresu Reala, Roberto Soldado (24) trpa kao igrač Getafea, u kojem je na jednogodišnjoj posudbi. Zabio je tri komada i odveo svoju momčad do 4-1 pobjede u gostima. A samo jedan gol bio je potreban Athleticu iz Bilbaa da na svom terenu pobijedi Espanyol. Villarreal je odmah prosuo dva boda, odigravši 1-1 kod Osasune. Povela 'žuta podmornica' preko Cazorle, a izjednačio je dobri stari Walter Pandiani.

PRIMERA, 1. KOLO
OSASUNA - VILLARREAL 1-1 (Pandiani 37 / Cazorla 31)
RACING - GETAFE 1-4 (Lacen 44 / Rafa 12, Soldado 29, 34, 56)
MALLORCA - XEREZ 2-0 (Aduriz 57, Tuni 59)
ATHLETIC - ESPANYOL 1-0 (Toquero 78)
MALAGA - ATLETICO 3-0 (Baha 34, Manu 61, Xavi Torres 89)
VALENCIA - SEVILLA 2-0 (Mata 47, Hernandez 79)

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_35025 31.08.2009.

    Primera:Barcelona-Real Valencia-Atletiko Madrid Villareal-Sevilla

Komentiraj...
Vidi sve komentare