To je to što me zanima!

Kantrida u CNN-ovom izboru najneobičnijih stadiona svijeta

Riječki stadion ima kapacitet od samo 10.000, ali je savršeno 'modeliran'. S jedne strane su stijene, a s druge je krasan pogled na čisto Jadransko more, piše u opisu
Vidi originalni članak

CNN je imao nesvakidašnji izbor, od tisuća i tisuća stadiona diljem svijeta izabrali su osam najneobičnijih, među njima je i jedan hrvatski, Kantrida!

- Stadion u Rijeci možda ima kapacitet od samo 10.000, ali je savršeno 'modeliran'. S jedne strane su stijene (iza sjeverne tribine), a s druge je prekrasan pogled na kristalno čisto Jadransko more - piše u opisu Kantride. 

Na Wikipediji piše kako je apsolutni rekord u posjećenosti ostvaren 1999. godine kad je Rijeka imala priliku osvojiti prvenstvo. U utakmici protiv Osijeka natiskalo se 26.000 ljudi. Šest godina kasnije stadion je renoviran pa je smanjen kapacitet i sada je 4. najveći u Hrvatskoj, iza Maksimira, Poljuda i Gradskog vrta. 

Na popisu su još Nacionalov Estadio da Madeira, Bragin Municipal (oba iz Portugala), Bayernova Allianz Arena (Njemačka), Estadio Hernando Siles (Bolivija), Marseillov Velodrome (Francuska), Svangaskard (Farski otoci) i Cape Town (JAR).

Gospin dolac

Mi bi ovom izboru dodali stadion od NK Imotskog, Gospin dolac prima 4000 gledatelja.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • dario1983 11.11.2011.

    cudo je i stadion u velikoj na kojem igra 4. ligas

  • Mozak 10.11.2011.

    Ipak, najčudniji stadion je u Maksimiru.....uloženo 500 miliona, a ne vrijedi ni 5 para !

  • RobertČepo 10.11.2011.

    @chorelee89 nije samo kantrida pod stijenama, pogledaj Bragin Municipal

Komentiraj...
Vidi sve komentare