To je to što me zanima!

Kaos u Južnoj Africi: Zabili si 41 autogol, sudac pisao strijelce u deseticama. Dobili velike kazne

Sudac nije mogao pratiti tko je zabio, pisao si je igrač broj dva zabio je 10 golova, a igrač broj pet 20 golova itd. Ali 41 autogol, kako su to zapisivali, pitao se predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza
Vidi originalni članak

Borba za vrh bila je u samom jeku, a Matiyasi CF i Shivulani Dangerous Tigersi borili su se ne za svaki bod, već za svaki gol i u nekim slučajevima dobrano prekardašili. Tako su 'Tigrovi' dobili Happy Boyse s 33-1 krajem svibnja, dok su Matiyasi morali biti bolji pa su trećeplasirane Nsami Mighty Birdse 'natovarili' s 59-1.

Na prvu se i ne bi reklo, ali spomenuti su rezultati u četvrtom rangu južnoafričkog nogometa bili sumnjivi i nadležnima, a odgovorni su zbog namještanja utakmica dobili pet do osam sezona, dok su suci dobili deset sezona izgona iz nogometa.

- Ovi ljudi ne poštuju nogomet i ne možemo dopustiti da se ovo ponovi. A što tek reći da su u sve uvučeni i mladi igrači jer na terenu u svakoj momčadi petorica moraju biti ispod 21 godine.

A na kraju su ligašku titulu odnijeli nogometaši Gawula Classica, ni krivi ni dužni, koji su bili četvrti i došli sve do vrha jer su tri momčadi ispred njih suspendirane. 

Znali su prije posljednjeg kola da prvoplasirani Shivulani ima 16 golova bolju razliku, a kako su Nsami (trećeplasirana momčad) i Matiyasi igrali međusobno, trebalo je nešto posebno da Matiyasi zasjedne na vrh.

A nevjerojatno, Matiyasi su na poluvremenu imali 22-0 protiv Nsamija, a kad su to čuli u Shivulaniju, natjerali su četiri nogometaša Kotoko Happy Boysa da napuste teren. Oni su to sucima objasnili umorom, odnosno da su morali napustiti teren jer više nisu mogli igrati. 

Utakmica između Nsamija i Matiyasija završila je 59-1, a nogometaši 'Mighty Birdsa' zabili su si 41 autogol, dok je Shivulani pobijedio Happy Boyse 33-1. A kad su ove momčade igrale u ožujku, rezultati su bili nešto drugačiji. Matiyasi je donio Nsami 2-1, dok su Shivulani i Happy Boysi odigrali 2-2.

- Sudac nije mogao pratiti tko je zabio, pisao si je igrač broj dva zabio je 10 golova, a igrač broj pet 20 golova itd. Ali 41 autogol, kako su to zapisivali? - rekao je predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza Vincent Ramphago za BBC.

A takve razlike nisu ništa čudno za Afriku. Prije devet godina dvije su utakmice u Nigeriji završile rezultatima 79-0 i 67-0, dok je rekorder Adema s Madagaskara koja je pobijedila 149-0, odnosno dečki su zabijali 1.6 golova po minuti.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • baba strumpf 10.06.2022.

    A to je lakrdija od nogometa

  • Zgubider 09.06.2022.

    Bezveze, nakon petog autogola je protivnička momčad trebala čuvati protivnički gol…

  • greda22 09.06.2022.

    Maminjo i ekipa su kamilica...

Komentiraj...
Vidi sve komentare