Obavijesti

Sport

Komentari 6

Kaos u Južnoj Africi: Zabili si 41 autogol, sudac pisao strijelce u deseticama. Dobili velike kazne

Kaos u Južnoj Africi: Zabili si 41 autogol, sudac pisao strijelce u deseticama. Dobili velike kazne

Sudac nije mogao pratiti tko je zabio, pisao si je igrač broj dva zabio je 10 golova, a igrač broj pet 20 golova itd. Ali 41 autogol, kako su to zapisivali, pitao se predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza

VIDEO

Borba za vrh bila je u samom jeku, a Matiyasi CF i Shivulani Dangerous Tigersi borili su se ne za svaki bod, već za svaki gol i u nekim slučajevima dobrano prekardašili. Tako su 'Tigrovi' dobili Happy Boyse s 33-1 krajem svibnja, dok su Matiyasi morali biti bolji pa su trećeplasirane Nsami Mighty Birdse 'natovarili' s 59-1.

Na prvu se i ne bi reklo, ali spomenuti su rezultati u četvrtom rangu južnoafričkog nogometa bili sumnjivi i nadležnima, a odgovorni su zbog namještanja utakmica dobili pet do osam sezona, dok su suci dobili deset sezona izgona iz nogometa.

- Ovi ljudi ne poštuju nogomet i ne možemo dopustiti da se ovo ponovi. A što tek reći da su u sve uvučeni i mladi igrači jer na terenu u svakoj momčadi petorica moraju biti ispod 21 godine.

A na kraju su ligašku titulu odnijeli nogometaši Gawula Classica, ni krivi ni dužni, koji su bili četvrti i došli sve do vrha jer su tri momčadi ispred njih suspendirane. 

Znali su prije posljednjeg kola da prvoplasirani Shivulani ima 16 golova bolju razliku, a kako su Nsami (trećeplasirana momčad) i Matiyasi igrali međusobno, trebalo je nešto posebno da Matiyasi zasjedne na vrh.

A nevjerojatno, Matiyasi su na poluvremenu imali 22-0 protiv Nsamija, a kad su to čuli u Shivulaniju, natjerali su četiri nogometaša Kotoko Happy Boysa da napuste teren. Oni su to sucima objasnili umorom, odnosno da su morali napustiti teren jer više nisu mogli igrati. 

Utakmica između Nsamija i Matiyasija završila je 59-1, a nogometaši 'Mighty Birdsa' zabili su si 41 autogol, dok je Shivulani pobijedio Happy Boyse 33-1. A kad su ove momčade igrale u ožujku, rezultati su bili nešto drugačiji. Matiyasi je donio Nsami 2-1, dok su Shivulani i Happy Boysi odigrali 2-2.

- Sudac nije mogao pratiti tko je zabio, pisao si je igrač broj dva zabio je 10 golova, a igrač broj pet 20 golova itd. Ali 41 autogol, kako su to zapisivali? - rekao je predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza Vincent Ramphago za BBC.

A takve razlike nisu ništa čudno za Afriku. Prije devet godina dvije su utakmice u Nigeriji završile rezultatima 79-0 i 67-0, dok je rekorder Adema s Madagaskara koja je pobijedila 149-0, odnosno dečki su zabijali 1.6 golova po minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše