To je to što me zanima!

Kaos u Kolnu: Soldo uzeo Milivoju Novakoviču vrpcu

Napadač slovenske nogometne reprezentacije Milivoje Novaković (30) više nije kapetan Kölna. Odlučio je tako hrvatski trener Zvonimir Soldo
Vidi originalni članak

Milivoje Novakovič je prošle sezone bio najbolji strijelac Kölna sa 16 golova u 30 prvenstvenih utakmica, dok je ove sezone zabio dva puta u deset utakmica. Slovenac ove sezone ima problema i s trenerom Zvonimirom Soldom, a sve je kulminiralo večreas kada mu je Zvone oduzeo kapetansku vrpcu. Uz slabiju efikasnost u posljednje se vrijeme medijski sukobio sa Soldom, optuživši prethodno sam klub za nedostatak poštovanja, a sve je naravno narušavalo atmosferu unutar momčadi.
- Dao sam Milivoju priliku da se ispriča meni i momčadi, ali on tu priliku nije iskoristio. Treba mi kapetan koji će biti moja produžena ruka na travnjaku i s kojim ću imati uzajamni odnos pun poštovanja – rekao je Soldo. Tako će u sljedećoj utakmici, onoj na gostovanju kod Bochuma u petak u sklopu 14. kola Bundeslige, kapetansku vrpcu nositi Portugalac Petit.
Nakon 13 odigranih kola u Bundesligi Köln je tek 15-plasirana momčad ljestvice s 12 osvojenih bodova, tik iznad zone ispadanja.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Katalonec 27.11.2009.

    Soldo je bio jak igrač ali kao trener ne velja. On ima ekipu, koja bi morala konkurirat za nastup u ligi prvaka, a on konkurira za 2 njemačku ligu. Mora pokazat ko je gazda i uzet kapetanski vrpcu...ali zaboravlja da mu je Novakovič ipak ponajbolji strejalc u ekipi. I puno nešto priča o profeionalnosti Milivoja, a on sam rješava sve preko medija. I jedno drugo Soldo je sam kriv za ovo stanje, zato što mu je hteo da zabrani da igra za reprezentaciju Slovenije, a recimo Podolskom nije smijo reč ništa kad je ovaj ozledjen igro za njemce u utakmici koja ništa ne važi više (zato što su njemci več izborili plasma).

  • mihi333 26.11.2009.

    al je gadan ovaj slovenac...

  • The Stranger 26.11.2009.

    \"Treba mi kapetan koji će biti moja produžena ruka na travnjaku i s kojim ću imati uzajamni odnos pun poštovanja...\" Dobro je rekao. To zapravo i je uloga kapetana. Ukoliko igrač nema iskustva nekog, i ne poštuje ostale, nitko neće ni njega poštovati. U ovom slučaju se radi o nepoštivanju trenera/menadžera. Petit je igrač koji bi mogao taj \"posao\" kapetana dobro \"odraditi\".

Komentiraj...
Vidi sve komentare