To je to što me zanima!

Kaos u Manchesteru: Hakeri im ukrali podatke, tražili milijune!

Hakeri su od kluba tražiili ogromnu otkupninu, a sumnjalo se kako su uspjeli doći do nekih od najpovjerljivijih planova kluba poput onih za transfer rokovei koje su u klubu htjeli držati daleko od javnosti
Vidi originalni članak

Manchester United već dva tjedna muku muči s hakerskim napadom kojeg su u petak poslijepodne ipak izgleda uspjeli othrvati, doznaje Sun!

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo slavi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Engleski mediji već nekoliko dana pišu o hakerskom napadu koji je počeo prije dva tjedna.

Hakeri su od kluba tražiili ogromnu otkupninu, a sumnjalo se kako su uspjeli doći do nekih od najpovjerljivijih planova kluba poput onih za transfer rokove i nekih drugih tajni koje su u klubu htjeli držati daleko od očiju javnosti. 

Napadači su zauzvrat tražili otkupninu, no problem je bio taj što ako bi je platili, zbog kršenja američkog zakona mogli su biti kažnjeni s još 15 milijuna funti. Iako to na prvu izgleda čudno jer se Manchester nalazi u Ujedinjenom Kraljevstvu, radi se o tome da se dionice 'crvenih vragova' prodaju na burzi u New Yorku te su samim time potezi kluba podložni i američkim zakonima.

Ipak, napad je nakon dvotjednog terora završio, i to dosta uspješno. Iako iz kluba nisu htjeli odgovoriti jesu li platili otkupninu, kako piše Sun, izgledno je da nisu, a u petak poslijepodne svima je rečeno da omgu koristiti svoje korisničke račune kao i ranije dosad.

Jedan od većih problema za United sad predstavlja i moguće curenje podataka njihovih navijača. Ako se ispostavi da su ti podaci ukradeni, 'crveni vragovi' bi mogli biti kažnjeni s čak 18 milijuna kuna.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare