To je to što me zanima!

Kapetan Francuza: S Hrvatima je sve moguće, strepnja postoji

'Prije ulaska u svako međunarodno natjecanje, posebno protiv Hrvatske, na tako važnoj utakmici, uvijek postoji mješavina osjećaja', jasan je vođe francuskih rukometaša
Vidi originalni članak

Ne znam hoćemo li biti učinkoviti, o tome ćemo popričati nakon utakmice protiv Hrvatske. Ali sada nema smisla spekulirati, natjecanje počinje i moram se fokusirati na igru. Što će biti protiv Hrvatske, to ćemo tek vidjeti, rekao je u razgovoru za L'Equipe kapetan francuske rukometne reprezentacije Valentin Porte (31).

ZA 24SATA Ovako je Karabatić govorio o Hrvatskoj: Poštujem Balića, ali nismo prijatelji. Bila mi je čast

Čeka nas novi rukometni klasik, ali i Hrvatska i Francuska će na otvaranju Europskog prvenstva istrčati u malo promijenjenim sastavima. Korona virus i dalje kroji sastave, reprezentacije imaju problema, ali s tim se trebaju nositi. Tako se i sam Porte priključio momčadi nakon pozitivnog testa i izolacije. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sada se dobro osjećam. Bilo je čudno, malo se oteglo, ali dobro je sve prošlo. Još uvijek je čudno biti odsječen od grupe na nekoliko dana i ostati sam u Rukometnoj kući u Créteilu. Nadam se da će odsad sve biti u redu, sretan sam što sam opet dio momčadi - rekao je Porte pa se osvrnuo na fizičko stanje: 

- Da, naravno, ne mogu baš igrati sat vremena, i napad i obranu, ali to i nije bilo planirano. Ipak, fizički se osjećam dobro, samostalno sam radio ovih pet dana. Nedostajali su mi samo automatizmi s grupom, mislim da će se to brzo vratiti. Spreman sam riješiti problem čak i ako dobijem samo pet minuta.

BIVŠI IZBORNIK ZA 24SATA Lino: Medalja? Pa bila bi pravi podvig! A da smo se mi zvali Francuska, imali bismo još zlata

Francuska nastup na velikom natjecanju otvara od 20 sati i 30 minuta protiv 'kauboja', a na prijateljskoj su provjeri prije prvenstva Francuzi izgubili 35-34 od Njemačke. 

- Prije ulaska u svako međunarodno natjecanje, posebno protiv Hrvatske, na tako važnoj utakmici, uvijek postoji mješavina osjećaja. Ima i malo strepnje, ne znamo kakva će biti utakmica. Mnogo toga se može dogoditi - objasnio je Porte.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • činjenićar 13.01.2022.

    Ajmo kraljevi šoka,ajmo pakleni bugattiji,ajmo cowboyi salatara je naša .pa mi stvarno nismo normalni

  • 13.01.2022.

    Svaki poraz s manje od 7 golova razlike je odličan. Mislim da je to realno stanje reprezentacije u ovom trenutku. Još bez duvnjaka i cindrića… bojim se da ćemo doživjet debakl. Utakmica s ukrajinom bi mogla biti gusta, tu možemo tražiti nekakvu eventualnu pobjedu. Trenutno je i srbija za naše prejaka

  • Phila 13.01.2022.

    Eh kad se sjetim Balića, Metličića, Džombe, Lackovića i ostalih iz te generacije... Nikad više takve ekipe imati nećemo nažalost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare