To je to što me zanima!

Kapetan Leipziga kao prorok: U četvrtoj ligi tražio bonus za LP

To je stvar s dugoročnim ugovorima, uvijek sve trebate uzeti u obzir. Međutim, stvarno nisam vjerovao da ćemo igrati protiv najboljih momčadi Europe iduće sezone, rekao je Dominik Kaiser
Vidi originalni članak

RB Leipzig sprema se za Ligu prvaka iduće sezone. Klub će za ulazak u skupinu Lige prvaka dobiti 13 milijuna eura, a odlučio ih je podijeliti svojim igračima.

Leipzig je planirao trošiti 30 milijuna eura po sezoni, no ulaskom u Ligu prvaka i s produženjem ugovora, budžet za plaće povećava se na nekih 40 milijuna eura. Između ostalog, kapetan Dominik Kaiser dobit će 300,000 eura bonusa. Kao da je znao, poput proroka...

On je u svoj ugovor stavio dodatak za taj bonus još u 2012. godini kada je Red Bull bio sudionik regionalne lige.

- To je stvar s dugoročnim ugovorima, uvijek sve trebate uzeti u obzir. Međutim, stvarno nisam vjerovao da ćemo igrati protiv najboljih momčadi Europe iduće sezone. Taj ću novac staviti sa strane - rekao je Kaiser.

Nedavno se pisalo kako bi Leipzig mogao i ostati bez Lige prvaka pošto jedan vlasnik ne može imati dva kluba u tom natjecanju, a Red Bull je vlasnik i austrijskog Salzburga.

Iz Uefe su javili kako neće donositi nikakve odluke dok obje momčadi ne osiguraju nastup u tom natjecanju, a sportski direktor Leipziga Ralf Rangnick izjavio je sljedeće:

- Radimo punim gasom kako bismo ispunili sve uvjete i zato uopće nisam zabrinut.

Ključne informacije za Leipzig u Ligi prvaka već su poznate: ždrijeb će se održati 24. kolovoza u Monacu, a zbog nedostatka međunarodnog iskustva naći će se u četvrtoj jakosnoj skupini, a moguće je i da će se naći sa Salzburgom u skupini.

Finale Lige prvaka iduće sezone odigrat će se 26. svibnja iduće godine u Kijevu.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Rijeka1987Armada 10.05.2017.

    hmm jedan vlasnik nemoze imati dva kluba u istom natjecanju... na koje me partnerstvo u hnlu to podsjeća ... ...

  • duje912 09.05.2017.

    koji lopovi ovi iz UEFE...sad je kao novo pravilo da isti vlasnik nemre imat 2 kluba u LP...samo da ostane što više love njima...a što ne uvedu pravilo da 1 menađer nemre imat 2 igrača u LP??? pa da vidim onda...

  • činimise 09.05.2017.

    Svemu sudeći i Salzburg će bit u četvrtoj jakosnoj skupini, tako da neće moći igrati međusobno

Komentiraj...
Vidi sve komentare