To je to što me zanima!

Kapetan u rodnom gradu hvata već 20. trofej kao igrač Dinama

Arijan Ademi već je na listi najtrofejnijih igrača Dinama ozbiljno "pobjegao" Mihaelu Mikiću i Tomislavu Butini koji imaju po 16 trofeja, dok mu je iz ove generacije najbliži Amer Gojak s 11 trofeja...
Vidi originalni članak

Dinamo u nedjelju kreće u Šibenik po novi naslov prvaka. Zagrepčani će na Šubićevcu imati i potporu Bad Blue Boysa koji, bez obzira na samo 638 ulaznica za istočnu tribinu, spremaju invaziju na Šibenik. Ulog je velik, pobjeda može Dinamu osigurati novu titulu, pa i nešto mirniji ljetni odmor. Potencijalni kiks dodatno bi unervozio sve u Maksimiru, pa u borbi za naslov odlučivalo posljednje kolo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ante Čačić ne može u Šibeniku računati na Josipa Mišića, no iskusni trener ne mora brinuti, opet će mu na raspolaganju biti Arijan Ademi. Kapetan, lider i vođa današnjeg Dinama. Arijan Ademi vraća se u rodni grad, na stadion gdje je napravio prve nogometne korake. I sada, baš na Šubićevcu, može osvojiti 20. trofej kao igrač Dinama.

Naravno, Arijan Ademi je najtrofejniji igrač Dinama u povijesti, iza njega je 10 osvojenih naslova prvaka, šest osvojenih Kupova i tri nacionalna Superkupa. Veličanstveno. Dinamovu ikonu s po 16 osvojenih trofeja u "modrom" dresu prate Mihael Mikić i Tomislav Butina, dok mu se iz današnje generacije najviše približio Amer Gojak koji je skupio 11 trofeja. 

Arijan Ademi sada ima povijesnu priliku, na svom Šubićevcu osvojiti još jedan, vrlo vjerojatno i najdraži naslov prvaka u karijeri. Zanimljivo, jedan od ponajboljih igrača u povijesti Dinama u dresu Šibenika na prvenstvenoj utakmici debitirao je baš protiv - Dinama. Bilo je to 22. ožujka 2008. godine, Zagrepčani su u Maksimiru slavili 5-1, a Ademi zaigrao posljednjih 27 minuta.

Za Dinamo su tada igrali Koch, Drpić, Etto, Čale, Bišćan, Modrić, Balaban, Mikić..., dok su za Šibenčane zaigrali Kulušić, Lapić, Roglić, Zec... Samo dvije i pol godine kasnije, Ademi je preselio u Dinamo, pa ispisao povijest zagrebačkog kluba. A ta će povijest biti još trofejnija ako Ademi u svom gradu, na svom stadionu odvede Dinamo do još jedne titule.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • Ivan VK 13.05.2022.

    Dinamo=HDZ=Zločinačka organizacija

  • 13.05.2022.

    šteta kaj ne igra za našu repku ,hrvatina kovač ga potjerao

  • arso 12.05.2022.

    Mislio sam da je šipac kad ono dalmatinac

Komentiraj...
Vidi sve komentare