To je to što me zanima!

Karabatić: Hrvatska je momčad poletna, borbena..., drugačija

Imali smo nekoliko situacija da se odvojimo, ali Kuzmanović je obranio 17 lopti (službeno 13, nap. a.), a to je ipak bilo previše da bismo to uspjeli, dodao je 39-godišnji motor francuske momčadi
Vidi originalni članak

Kad je Nikola Karabatić (39) debitirao za francusku reprezentaciju, u Hrvatskoj je rukomet bio na dnu. Doslovno.

Te 2002. Hrvatska je završila posljednja na Europskom prvenstvu i nitko nije mogao slutiti da će u narednom desetljeću i pol rukomet postati jedini sport koji redovito izaziva euforiju kod Hrvata.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dvadeset i dvije godine kasnije Karabatić je veteran, ali i dalje drži ključeve francuske igre. Hrvatskoj je uvalio pet golova i došao do 289, što je rekord u povijesti europskih prvenstava.

- Igrali smo jako tešku utakmicu dobro taktički i upisali smo vrijednu pobjedu. Znali smo da protiv Hrvatske nikad nije lako. Momčad je poletna, borbena, nešto drugačija i sasvim sigurno ima veliku perspektivu - izjavio je Nikola nakon pobjede Francuza 34-32 pa nastavio:

- Mi smo imali nekoliko situacija da se odvojimo, ali Kuzmanović je obranio 17 lopti (službeno 13, nap. a.), a to je ipak bilo previše da bismo to uspjeli.

Njegov brat Luka i s 35 godina odlično zatvara obranu i udara.

- Jako teška utakmica, velika borba. Iskoristili smo neke pogreške protivnika na kraju i lakim golovima pobjegli na neuhvatljivu razliku. Na dobrom smo putu prema polufinalu, ali ne bih otpisao ni Hrvatsku, koja je i protiv nas pokazala zašto je dobila Španjolsku deset razlike - rekao je Luka Karabatić.

Standings provided by Sofascore
Idi na 24sata

Komentari 9

  • danko1471991 19.01.2024.

    Covjek koji je uhvaćen u necasnim radnjama skupa s bratom ne bi trebao vise biti u sportu, a kamoli davati nekakve izjave i takvima suci jos pomazu... I onda se pitaju zasto je rukomet slabo pracen...

  • Tweety123 19.01.2024.

    Ja kad njega vidim kako se baca kad ga se dotakne slabo mi dođe a sudci uporno svima dodjeljuju 2 min iako rijetko kada bude za 2 min. Kod njega mi se ne sviđa koliko prljavo igra, koliko simulacija radi i zbog toga ga ne poštujem nikako kao osobu a pogotovo kao sportaša. Znam da je to takav sport ali šta je previše je previše! Uvijek je bio i biti će među najprgavijim  igračima u rukometu. Svi uvijek moraju paziti kad su pored njega da ga slučajno ne dotaknu iako se on nekada bacaka  i kad se ni prst na njega ne stavi i puno puta je trebao biti kažnjeni za simuliranje , ne samo protiv nas već i u drugim utakmicama. Apsolutno svi treneri upozoravaju igrače kad igraju sa Francuzima upravo na to i sad ti budi pored takvog igrača i igraj 🤮

  • smoza 19.01.2024.

    koš da su suci bili imalo pošteniji Hrvatska bi pobjedila Francuze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare