To je to što me zanima!

Karabatić najbolji igrač svijeta, naš Domagoj Duvnjak četvrti...

U izboru za najboljeg rukometaša sudjelovali su stručnjaci, novinari i navijači, a Nikola Karabatić, koji je nedavno osuđen za namještanje utakmica, uvjerljivo je slavio. Duvnjak je završio četvrti
Vidi originalni članak

Francuz Nikola Karabatić proglašen je najboljim rukometašem svijeta za 2016. u izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF), dok je hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak zauzeo četvrto mjesto u tim izboru.

Karabatić je postao prvi rukometaš koji je ovu nagradu osvojio tri puta nakon što je slavio 2014. i 2007. godine. Po dva puta nagradu za najboljeg igrača svijeta osvajali su naš Ivano Balić (2003., 2006.), Hansen (2011., 2015.) i Dušebajev (1994., 1996.).

U izboru za najboljeg rukometaša sudjelovali su rukometni stručnjaci, novinari i navijači, a Karabatić je uvjerljivo osvojio prvo mjesto.

Drugi je bio Nijemac Andreas Wolff, treći Danac Mikkel Hansen, Duvnjak je zauzeo četvrtu poziciju, dok je Norvežanin Sander Sagosen bio peti.

U ženskoj konkurenciji nagrada je pripala Rumunjki Cristini Neagu koja je također treći put proglašena najboljom nakon što je pobijedila 2010. i 2015. Drugo mjesto osvojila je Norvežanka Nora Mork, a treća je bila Nizozemka Nycke Groot.

Nagradu za najboljeg trenera osvojio je Francuz Didier Dinart, dok je za najboljeg trenera ženske ekipe izabran Islanđanin Thorir Hergeirsson

U konkurenciji za najboljeg trenera 2016. našao se i bivši strateg PPD-a Zagreba i slovenski izbornik Veselin Vujović koji je na koncu zauzeo treće mjesto.

Na terenu pobjednik, izvan njega - varalica

Karabatić je jedan od trojice, četvorice najboljih igrača svih vremena, u veličanstvenoj igračkoj karijeri osvojio je sve, ali sve što je postigao na terenu, 'uprljao' je izvan njega. 

Priča iz ožujka 2013. godine, kad su Nikola, njegov brat Luka i još petorica suigrača optuženi za namještanje, dobila je osuđujuću presudu, ironično, samo tri dana nakon što je Karabatić proslavio svjetski naslov s Francuskom prošle godine.

Sud u Montpelliereu Karabatićima je izrekao uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od dva mjeseca i svakom po 10 tisuća eura kazne. 

Na terenu pobjednik, izvan njega - varalica. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • SrpskiOrao91 18.03.2017.

    Ovo je bolelo ....

  • ZombiGrill 17.03.2017.

    Ivano doktor za karabatića i sve ostale.

  • Puta Madre 17.03.2017.

    Je li se kladio na sebe?

Komentiraj...
Vidi sve komentare