Obavijesti

Sport

Komentari 24

Karabatić najbolji igrač svijeta, naš Domagoj Duvnjak četvrti...

Karabatić najbolji igrač svijeta, naš Domagoj Duvnjak četvrti...
2

U izboru za najboljeg rukometaša sudjelovali su stručnjaci, novinari i navijači, a Nikola Karabatić, koji je nedavno osuđen za namještanje utakmica, uvjerljivo je slavio. Duvnjak je završio četvrti

VIDEO

Francuz Nikola Karabatić proglašen je najboljim rukometašem svijeta za 2016. u izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF), dok je hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak zauzeo četvrto mjesto u tim izboru.

Karabatić je postao prvi rukometaš koji je ovu nagradu osvojio tri puta nakon što je slavio 2014. i 2007. godine. Po dva puta nagradu za najboljeg igrača svijeta osvajali su naš Ivano Balić (2003., 2006.), Hansen (2011., 2015.) i Dušebajev (1994., 1996.).

U izboru za najboljeg rukometaša sudjelovali su rukometni stručnjaci, novinari i navijači, a Karabatić je uvjerljivo osvojio prvo mjesto.

Drugi je bio Nijemac Andreas Wolff, treći Danac Mikkel Hansen, Duvnjak je zauzeo četvrtu poziciju, dok je Norvežanin Sander Sagosen bio peti.

U ženskoj konkurenciji nagrada je pripala Rumunjki Cristini Neagu koja je također treći put proglašena najboljom nakon što je pobijedila 2010. i 2015. Drugo mjesto osvojila je Norvežanka Nora Mork, a treća je bila Nizozemka Nycke Groot.

Nagradu za najboljeg trenera osvojio je Francuz Didier Dinart, dok je za najboljeg trenera ženske ekipe izabran Islanđanin Thorir Hergeirsson

U konkurenciji za najboljeg trenera 2016. našao se i bivši strateg PPD-a Zagreba i slovenski izbornik Veselin Vujović koji je na koncu zauzeo treće mjesto.

Na terenu pobjednik, izvan njega - varalica

Karabatić je jedan od trojice, četvorice najboljih igrača svih vremena, u veličanstvenoj igračkoj karijeri osvojio je sve, ali sve što je postigao na terenu, 'uprljao' je izvan njega. 

Priča iz ožujka 2013. godine, kad su Nikola, njegov brat Luka i još petorica suigrača optuženi za namještanje, dobila je osuđujuću presudu, ironično, samo tri dana nakon što je Karabatić proslavio svjetski naslov s Francuskom prošle godine.

Sud u Montpelliereu Karabatićima je izrekao uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od dva mjeseca i svakom po 10 tisuća eura kazne. 

Na terenu pobjednik, izvan njega - varalica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe