To je to što me zanima!

Karlović otvorio pobjedom i donio Hrvatskoj velik bod

Hrvatska teniska reprezentacija vodi 1-0 u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa zahvaljujući pobjedi Ive Karlovića nad Nicholasom Lapenttijem
Vidi originalni članak

Ivo je u meč krenuo dominantno, odgovarala mu je brza podloga i servise je osvajao lakoćom. Osvojio je prvi set sa 6-2 i otvorio susret s Ekvadorom na najbolji mogući način.
U drugom se setu probudio Nicholas Lapentti. Držao je Ekvadorac svoj servis, poveo 6-5 i činilo se da će se ishod drugog seta znati nakon tie breaka. Ali Lapentti je oduzeo servis Kalroviću i osvojio drugi set izjendnačivši rezultat na 1-1.
Ali tu nije bio kraj mukama Ive Karlovića. Ekvadorski tenisač igrao je sve bolje i bolje, u trećem setu je držao svoj servis sve do tie breaka. Lapentti se pokazao spremnijim i dobio je i taj treći set 7-6. Veliki je pritisak bio na Ivi Karloviću. No, nije to prvi put da se Ivo suočava s pritiskom.
U četvrtom setu Karlović je krenuo odlično. Odmah na početku je uzeo break, i poveo sa 3-1. Iskaljivao je bijes Ivo Karlović zbog izgubljenog prethodnog seta 'bombama' na početnom udarcu. Sigurno je stigao do 5-3 i odservirao za peti set.
Karlović nastavlja s dobrom igrom i u petom setu. Odmah na početku oduzima Lapenttiju servis, te je uspio povesti 2-0, dopustivši protivniku tek jedan poen na svoj servis. Ima nekih prilika i u petom gemu za još jedno oduzimanje servisa, no nije ih realizirao. Osjeća se kako Karlo u sljedećm gemu malo popušta na svom početnom udarcu, pa Ekvadorac dolazi do opasne break-lopte (30-40) koju Zagrepčanin rješava asom. Još jedno izjednačenje u tom gemu i možda ključni trenutak završnog seta Karlović rješava ekspresno i zadržava break prednosti. Do kraja seta Lapentti se odlično drži no ne uspjeva vratiti servis. Karlović je tako došao do početne pobjede i upisao prvi bod za Hrvatsku Davis kup reprezentaciju.
Sljedeći meč u nastavku dana igraju Marin Čilić i Lapenttijev mlađi brat, Giovanni.

REZULTAT PRVOG MEČA DANA:
Karlović - Lapentti
6:2 5:7 6:7 6:3 6:4

Idi na 24sata

Komentari 3

  • user_44170 05.03.2010.

    super pa bio je i karlović 13 pa gle ga sad.može bit prvi al nikad neće naučit igrat.ima 2 udarca servis i volej

  • BarçaCro 05.03.2010.

    e pa taj Lapentti kojeg bi ti dobio sa strganim španom je nekad bio top 10 igrac...

  • user_44170 05.03.2010.

    e moj karloviću jadan li si.pa ovog lapentia mogu dobit sa strganim španom ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare