To je to što me zanima!

Karlović prošao Darcisa, u trećem kolu ide na Tsongu

Pobjedom 7-5, 6-3, 6-4 hrvatski tenisač je prošao drugo kolo Wimbledona i samo je jedan korak do izjednačavanja svog najvećeg uspjeha na turniru
Vidi originalni članak

Četiri godine Ivo Karlović nije uspio proći prvo kolo Wimbledona. Toliko je dugo živio od uspomena, od sjećanja na onu pobjedu protiv Lleytona Hewitta koja ga je lansirala u tenisku elitu. Podloga je brza, svi pravi serveri vole travu, ali nikako nije išlo proteklih godina. Karlovića su izbacivali kojekakvi anonimci, a on je stalno čekao novu šansu.
Ove godine ždrijeb nije loš, u prva dva kola sigurno je slavio i izborio okršaj s Tsongom.Nakon što je u prvom kolu lako kući poslao Lukasa Lacka, u drugom ga je čekao Belgijac Steve Darcis. Sve je bilo gotovo u tri seta, za sat i 43 minute igre Ivo je pobijedio 7-5, 6-3, 6-4. Nikada ranije nisu igrali međusobno, no dobro zna Karlović svoj recept za pobjedu.
U svakom setu 28-godišnji Zagrepčanin uzimao je po jedan break, čvrsto i sigurno držao svoj servis i to je bilo dovoljno. U prvom setu 'breaknuo' je Darcisa pri vodstvu 6-5, u drugom odmah na početku seta, a u trećem kod 4-4, na sedmu break-loptu. Siroti Darcis nijedanput nije uspio doći čak ni do prilike za break.
U idućem kolu Karlovića čeka izuzetno težak protivnik. Francuz Jo-Wilfried Tsonga je odličan igrač, voli brze podloge, a još je i odmoran. U drugom kolu Talijan Simone Bolelli mu je predao, pa je u miru mogao spremati taktiku za Karlovića. Ako takvo što uopće postoji...

Idi na 24sata

Komentari 2

  • COLE_VU 24.06.2009.

    bjelovar slažem se!!!al ja njega ne mogu gledat kad onako hoda po terenu ko prebijen i igra ko da ga neko tjera da igra!!nauči prvo bekend pa onda možeš doč igrat!!

  • user_20742 24.06.2009.

    Ivo razočaro si svoje fanove, ni jedan tie break... x)

Komentiraj...
Vidi sve komentare