To je to što me zanima!

Katalinić: Volio bih u Bayern, ali ništa mi ne fali ni u Šibeniku

Bilo bi normalno da trener najprije osvoji treću, pa drugu, pa prvu ligu, da napreduje, i s vremenom i iskustvom vodi sve zahtjevnije utakmice. Na žalost, kod mene je obrnuto, nasmijao se Katalinić
Vidi originalni članak

Kao što nogometaš mora igrati da bi bio u formi, isto tako i trener mora raditi. U prvoj, drugoj, trećoj ligi, s djecom..., bilo gdje, ali mora raditi, tvrdi novi trener Šibenika Ivan Katalinić.

Iako je u trenerskoj karijeri sudjelovao u dva velika uspjeha hrvatskog nogometa, bronci na SP u Francuskoj, i četvrtfinalu Lige prvaka s Hajdukom, Ivan Katalinić nikad se nije libio raditi i u manjim sredinama, ili u inozemstvu, poput BiH, Ukrajine, Saudijske Arabije, Izraela, Bahreina, Albanije, Mađarske...

- Zašto bi mi bilo ispod časti raditi u nižim ligama ili malim klubovima? To su gluposti. Naravno da bih volio voditi Bayern, Milan ili Barcelonu..., ali svjestan sam da takve prilike ne dobiva baš puno trenera. Nastojim u svakoj sredini pronaći izazov, i pokušati napraviti maksimum.

Nakon što je osvajao naslove prvaka u prvoj ligi s Hajdukom, te u trećoj s Dugopoljem, Katalinić bi sa Šibenikom mogao osvojiti i drugu ligu, i tako postati prvi trener kojem je to uspjelo.

- Bilo bi normalno da trener najprije osvoji treću, pa drugu, pa prvu ligu, da napreduje, i s vremenom i iskustvom vodi sve zahtjevnije utakmice. Na žalost, kod mene je obrnuto, ali, to je tako u životu - nasmijao se Katalinić, najtrofejnija osoba u povijesti Hajduka, kao igrač, pomoćni i glavni trener, osvojio je čak 21 trofej. 

No već dugo ga nema ni blizu Poljuda iako bi svojim iskustvom i znanjem sigurno mogao pomoći.

- Na tu temu ne mogu reći ništa, osim da nije do mene, te da mi je žao. Sve što sam u karijeri napravio, dovoljno govori u moju korist, ne treba ništa dodavati. A zašto je tome tako? E to je već jedna posebna i duža priča. I nisam ja jedini Hajdukovac kojem se tako nešto dogodilo.

Umjesto da ga hvale i sjećaju se četvrtfinala Lige prvaka, Kataliniću 'nabijaju na nos' ispadanje od Shelbournea. No to je Split. A Katalinić je još po nečemu jedinstven, vodio je većinu HNL klubova. Osim Hajduka i Splita, vodio je Zadar, Rijeku, Varteks, Osijek, Slaven Belupo i Zagreb, a sada i Šibenik.

- Šibenik je grad nogometa, klub ima jaku podršku navijača koji žive za klub, a u klub uskoro ulazi strani kapital. Imamo solidne temelje, i vjerujem da ćemo s nekoliko pravih pojačanja u idućoj sezoni izboriti povratak u prvu ligu, tamo gdje je Šibeniku i mjesto – najavio je optimistični Katalinić. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • hyndai 10.07.2016.

    Što on ima raditi u hajduku?Tamo su slavonci,slovenci,portugalci,ukrajinci,ganci,balije,arapi,mađari i pitaj Boga tko sve ne samo nema nikoga iz Splita.

  • Močinić 09.07.2016.

    čovjek je ostvario najveći uspjeh od hrvatske samostalnosti, četvrt finale lige prvaka s tovarima.

  • MariannaAmigya 09.07.2016.

    Ivane ! ici ce to !

Komentiraj...
Vidi sve komentare