To je to što me zanima!

Katar je drugi domaćin SP-a koji nije uspio proći grupnu fazu

Katar nije mogao parirati čak ni osrednjim reprezentacijama u prvom nastupu na SP-ima što i nije čudo obzirom da na najveću svjetsku smotru nikad ne bi zagazili da nisu kupili domaćinstvo
Vidi originalni članak

Da Katar može, kao primjerice u rukometu, kupiti čitavu reprezentaciju, odnosno dovesti strance da igraju za nju, možda bi i mogao osvojiti Svjetsko nogometno prvenstvo. Ovako je ispao već nakon drugog pridruživši se tako Južnoafričkoj Republici koja je do ovog SP-a bila jedina reprezentaciji koja je ispala kao domaćin (2010.) već u grupnoj fazi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bogati domaćin nije mogao parirati čak ni osrednjim reprezentacijama u svojem prvom nastupu na Svjetskim prvenstvima što i nije veliko čudo obzirom da na najveću svjetsku smotru nikad ne bi zagazili kopačkom da nisu dobili (čitaj, kupili) domaćinstvo. 

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Katar je suvereno osvojio preliminarnu grupu ispred Kine, Hong Konga, Maldiva i Butana, no u kvalifikacijskoj s Iranom, Južnom Korejom, Sirijom, Uzbekistanom i Kinom, završio je posljednji. Na kraju krajeva, Katar je tek 50. reprezentacija po Fifinoj ljestvici.

ENGLESKA - SAD 0-0 Bezidejni Englezi remizirali sa SAD-om: Pulišić pogodio prečku 'POZIVAMO FIFU DA REAGIRA' Srpski igrači zgrozili su Kosovo zastavom nakon poraza na SP-u

Ipak, proširenje s 32 na 48 reprezentacije na sljedećem Svjetskom prvenstvu (SAD, Kanada i Meksiko) kao da je stvoreno za njih jer će tako ipak imati puno veće šanse nego prijašnjih godina. Aziju je do ovog Svjetskog prvenstva (i uključujući ovo) predstavljalo četiri ili pet reprezentacija (ne uključujući domaćina), dok će već na sljedećem imati najmanje osam zagarantiranih predstavnika.

Tako da, eto Katru nove prilike...
 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • MatijaKezele 26.11.2022.

    JAR se bar svima dopao i igrali su ozbiljno ovi su prenemoćni

Komentiraj...
Vidi sve komentare