To je to što me zanima!

Katić je trebao dobiti drugi žuti. Gol Diamantakosa? Ha, ruka je na prsima protivnika, on pada

Iako se u TV prijenosu gotovo ništa nije moglo vidjeti na terenu u utakmici Gorice i Dinama, ona nije trebala biti odgođena zbog magle, smatra Strahonja, a za drugi žuti također bi uveo mogućnost VAR provjere
Vidi originalni članak

HTV-ov sudački ekspert Marijo Strahonja analizirao je sporne situacije u proteklom kolu HT Prve lige. Hajduk je izgubio kod Slaven Belupa u Koprivnici 3-2 nakon čega je Jens Gustafsson dobio otkaz, a stoper Nikola Katić trebao je biti isključen, smatra bivši sudac.

Bio je to duel u skoku protiv Ivana Krstanovića u 68. minuti kad je stoper Hajduka laktom udario u glavu iskusnog napadača Belupa. Već je imao žuti karton iz sudačke nadoknade prvog poluvremena. Sudio je Fran Jović.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomislav Stipić konobario u Koprivnici

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Definitivno ga je pogodio laktom u lice, ovo je za žuti karton. Je li VAR soba smjela zvati Jovića za crveni pa da mu naknadno da žuti? Da, ali bi to bilo izigravanje VAR-a. Ali ovo nije jasna i očigledna pogreška, suci bi izgubili kredibilitet pozivanjem suca za to. Ja bih uveo da se može gledati VAR i kod eventualnoga drugog žutog kartona - kazao je Strahonja.

U 92. minuti Dimitris Diamantakos zabio je gol koji je poništen zbog faula Grka na Vinku Soldi. Hajdukovci su žestoko prosvjedovali, bio bi to gol za izjednačenje, možda i spas Šveđanina na klupi.

- Ruka je na prsima odrambenog igrača, on je izgubio koordinaciju i pao na pod. Ovo ne spada u jasnu i očiglednu pogrešku, ja bih dao za pravo sucu. Mislim da je ovdje sve u redu - rekao je Strahonja.

TRAŽI SE NASLJEDNIK Tko nakon Gustafssona? Litavac Dambrauskas ima dva aduta. Ili će Jakobušić opet iznenaditi?

Dinamo je pobijedio 2-0 u Velikoj Gorici, a više od same utakmice pričalo se o gustoj magli u Turopolju zbog čega je VAR bio izvan funkcije.

- Ako se sa središnje linije vidi gol s jedne i druge strane, sudac mora nastaviti utakmicu i smatra se da su uvjeti regularni. To su suci napravili tijekom igre i tijekom prekida, vidjeli su golove i trebali su nastaviti igru - komentirao je Strahonja.

U nekim stranim ligama i televizijske kuće imaju utjecaja na to hoće li se igrati u ovakvim situacijama jer je vidljivost na ekranu puno lošija nego samim igračima.

STANIMO NA LOPTU U Dinamu izgubili kompas, u Hajduku šute dok huligani drže miting, a Drmić vrijeđa Bjelicu

- To je normalno, ali bitna su pravila nogometne igre. Propozicija natjecanja su pravila nogometne igre. E sad, ako neke jake TV kuće, koje dosta razmišljaju i bitna im je svaka utakmica, pokušaju dogovoriti i takve stavke, te bi situacije trebalo promijeniti, da se utakmica odigra u neko drugo vrijeme - kaže Strahonja.

Igrači Gorice tražili su penal u jednom duelu Franjića s Delfijem, a sudac Zdenko Lovrić odlučio je da nije penal. VAR tu nije mogao pomoći zbog magle.

- Na temelju ovoga što vidimo, sudac je bio u pravu. Tu je bilo kontakta, ali ne dovoljnog za kazneni udarac. Sudac je dobro vidio situaciju i mislim da je odluka dobra iako VAR nije bio u funkciji - kazao je Strahonja.

Idi na 24sata

Komentari 130

  • Pazo 02.11.2021.

    Ma nisu vam krivi suci. Dajte se više skulirajte. Nitko ne spominje Livaju i dva promašena zicera.

  • RedDoor 02.11.2021.

    Da to je bio drugi žuti, ali prvi nezasluženo, jer je bilo simuliranje. Drugo ovaj kontakt kod gola Diamantakosa je bio minimalan. A u Gorici se nije trebalo igrati.

  • Porto1x2 01.11.2021.

    g.Strahonja,Torcida Karlobag se ne slaže sa opservacijom...🤔

Komentiraj...
Vidi sve komentare