Obavijesti

Sport

Komentari 107

Tko nakon Gustafssona? Litavac Dambrauskas ima dva aduta. Ili će Jakobušić opet iznenaditi?

Tko nakon Gustafssona? Litavac Dambrauskas ima dva aduta. Ili će Jakobušić opet iznenaditi?

Dambrauskas je nedavno rekao kako je razgovarao s Nikoličiusom, ali da Hajduk nije bio tema niti je htio otkriti je li mu uopće želja doći na Poljud. Međutim, u tu želju ne bi trebalo sumnjati

VIDEO

Tko će naslijediti Jensa Gustafssona? Hajduk je, nakon otkaza švedskom treneru, potvrdio da će ime novog trenera potvrditi tijekom "narednog tjedna". Iako su tu Splićani ostali malo nedorečeni, novi trener vodit će subotnju utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca.

Torcida postrojila hajdukovce nakon poraza od Slaven Belupa
Torcida postrojila hajdukovce nakon poraza od Slaven Belupa

U prilog, međutim, ide činjenica da slijedi reprezentativna stanka pa će, tko god došao na poljudsku klupu, imati nešto vremena za upoznavanje i svoj rukopis prije nego krene u pravu vatru.

A to bi, tako barem govore mnoge činjenice, trebao biti Valdas Dambrauskas (44). Litavac je, kao prvo, sunarodnjak i prijatelj Hajdukova sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa s kojim je surađivao u Gorici, a drugo, još važnije, nakon rastanka s Ludogorecom - slobodan je.

Dambrauskas je nedavno rekao kako je razgovarao s Nikoličiusom, ali da Hajduk nije bio tema niti je htio otkriti je li mu uopće želja doći na Poljud. Međutim, u tu želju ne bi trebalo sumnjati, a čini se da je ona obostrana i da Dambrauskas svakako ima pole-position u utrci za trenera Hajduka. Također, nije nevažno da dobro kotira i među Hajdukovim navijačkim pukom... Što, naravno, ne znači da će baš on biti taj jer nemalo je puta već Jakobušić iznenadio i otišao posve drugim smjerom. Kao i s, evo, Gustafssonom.

Iako, skrivena Jakobušićeva želja jest dovesti domaće, a dobro poznato ime. No, i Leko i Jurić su zauzeti i nedostupni, kao i neki drugi koji imaju čvrste i(li) izdašne ugovore. Igor Angelovski, donedavni izbornik Sj. Makedonije, također je jedan od onih čija će imena opet defilirati poljudskim hodnikom.

Da se vratimo Dambrauskasu. Litavski trener početkom godine napustio je Goricu jer je dobio poziv iz Bugarske koji nije mogao odbiti, a iako je s Ludogorecom osvojio naslov i držao prvo mjesto u ovoj sezoni, iz nekog razloga razišao se s bugarskim klubom s kojim, pak, nije dohvatio Ligu prvaka izgubivši od švedskog Malmöa.

- Teško je pisati ove riječi, baš kao što je bilo teško donijeti ovu odluku. Od prvog trenutka kad sam stigao u Veliku Goricu, osjetio sam povezanost s gradom, ljudima, s mirom koji sam osjećao tu. Prošla 2020. je bila teška godina za svakoga. Borili smo se protiv pandemije, osjetili smo potrese, izolaciju, karantene… Tijekom čitavog tog vremena nikad se nisam osjećao sam. Osjetio sam se prihvaćenim, osjetio sam da sam bio dio prekrasne zajednice Velike Gorice. Na treninzima smo marljivo radili, svađali smo se, zabavljali se, raspravljali, pomagali jedni drugima, postali smo prava momčad. Zato su stigli rezultati - govorio je Dambrauskas opraštajući se od Turopolja gdje je postao prvi litavski trener u HNL-u.

Ondje je stigao iz latvijskog RFS-a (Rigas Futbols Skola), a kalio se u akademijama Fulhama, Manchester Uniteda i Brentforda. Prvi angažman bio mu je u engleskom London Tigers FC-ju, prije nego je preuzeo i litavsku U-17 reprezentaciju. Potom ga je tadašnji izbornik Litve Valdas Urbonas uzeo za pomoćnika u Ekranasu, a onda ga je Dambrauskas i naslijedio. Uslijedila je avantura na klupi domaće U-19 reprezentacije, pa Žalgiris gdje se prvi put i poslovno susreo s Nikoličiusom...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica