To je to što me zanima!

'Kauboji' uvjerljivo slavili protiv Belgije: Šunjić briljirao s čak 20 obrana, sad nam treba čudo...

'Kauboji' su u jednom trenutku imali prednost od 11 golova, a vodili smo od prvog napada utakmice. Mate Šunjić zasluženo je dobio nagradu za igrača utakmice s čak 20 obrana
Vidi originalni članak

U susretu 2. kola skupine IV drugog kruga Svjetskog prvenstva, hrvatska rukometna reprezentacija je u Malmou svladala Belgiju s 34-26 (21-13)  i tako još uvijek ostala s teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale.

Nažalost, ranije je Egipat pobijedio Bahrein i osigurao mjesto u četvrtfinalu, a Hrvatskoj ostaje tek mizerna šansa da će afrički prvak svladati i Dansku, pa se temeljem gol-razlike ugurati među osam najboljih. Hrvatska želi i devetu poziciju, koja vodi u olimpijske kvalifikacije, a za to će se morati dobiti Bahrein u zadnjoj utakmici.

ZA GIDSELA Danci nisu oprostili Duvnjaku: S tribina ga izviždali, hrvatski su navijači uzvratili povicima 'USA' NOVI PODBAČAJ NA VIDIKU Legendarni kapetan iz Atlante: Horvata treba smijeniti, a ja se vraćam kući i želim biti izbornik

Hrvatska je utakmicu otvorila na pravi način, s čvrstom obranom i poletnim napadom, pa su Kauboji poveli s 3-0. Obranama vratara Mate Šunjića, njih čak 9 u prvom dijelu, Hrvatska u 13. minuti dolazi do prednosti 10-4, a na poluvremenu je razlika narasla na 21-13.

U 39. minuti naša prednost odlazi na +11, da bi potom uslijedilo nekoliko promašenih "zicera", očitog umora kod Hrvatske i fantastičnih obrana belgijskog vratara Lettensa. Cijelo drugo poluvrijeme prošlo je bez ritma, uz puno tehničkih pogrešaka i obrana vratara, pri čemu je hrvatski čuvar mreže Mate Šunjić je imao izvrsnih 20 obrana i proglašen je igračem utamice. 

Kod Hrvatske je Marin Jelinić dao 6 golova,a Filip Glavaš i Ivan Martinović po pet. 

Idi na 24sata

Komentari 99

  • netko iz 2 mase 22.01.2023.

    malo su dop....li s tim vatrenima, kaubojima, fokama, tuljanima, barakudama, kraljicama, kraljevima i svim ostalim nazivima...

  • ivanos007 21.01.2023.

    Zar nije bio rezultat 34:26, to je 8 razlike. A ne 15.

  • ivanos007 21.01.2023.

    Kauboji đaba vam sve to kad u četvrtfinalu ove godine nećete biti. Željezo se kuje dok je vruće, a to je bilo protiv Egipta. .

Komentiraj...
Vidi sve komentare